America the Rockies - 23 daagse autoreis

America the Rockies - 23 daagse autoreis

Door een slimme one-way van Seattle naar Denver kun je zonder te veel kilometers te maken toch een groot deel van de Amerikaanse Rockies zien. Via North Cascades en Glacier reis je naar het vulkanische Yellowstone National Park. Vervolgens bezoek je de presidentshoofden bij Mount Rushmore in South Dakota en bereik je via Rocky Mountains National Park de 'mile high city' Denver.

Reis van dag tot dag

Dag 01:  Seattle

Uw reis begint in Seattle. Na aankomst haalt u direct de huurauto op op het vliegveld.

Seattle, bijgenaamd ‘Emerald City’, is de thuishaven van Boeing, de espressomachine en Starbucks. De stad werd begin jaren negentig wereldwijd bekend toen bands als Nirvana, Pearl Jam en Alice in Chains er de basis voor de grunge rock legden. De muziek komt tot leven in het gerenommeerde museum Experience Music Project, waar ook veel aandacht is voor Jimi Hendrix, die opgroeide in Seattle.

Dag 02:  Seattle - Mount Rainier

Het hart van Mount Rainier National Park is de 4.392 meter hoge vulkaan Mount Rainier. Hoewel hij al 150 jaar niet is uitgebarsten, verraden rookpluimen dat hij nog niet is uitgedoofd. Het centrum van het park heet 'Paradise'. Hier zijn uitgestrekte weides met wilde bloemen, ruisende watervallen en rivierkloven, met zicht op de reus Mount Rainier. Vanuit de westingang is Paradise altijd bereikbaar. Het parkdeel Sunrise is alleen bereikbaar van juli/begin augustus tot eind september/begin oktober.

U overnacht in het park of bijvoorbeeld in Ashford/Eatonville (west)

Afstand: 160 km || Reistijd: ongeveer 2,5 uur

Dag 03:  Mount Rainier

Paradise is het meest bezochte gebied van Mount Rainier National Park. Het centrum van deze parkregio zijn het Henry M. Jackson Visitor Center en de Paradise Inn, gelegen aan de Valley Road, een lus van de doorgaande parkweg. Aan de Valley Road (eenrichtingsweg) starten een paar schitterende wandelingen, die duidelijk maken waarom het gebied Paradise heet. Een van de mooiste wandelingen is de Skyline Trail tot de Myrtle Falls (1,6 km round trip).

U overnacht in het park of bijvoorbeeld in Ashford/Eatonville (west)

Dag 04:  Mount Rainier - Coeur d'Alene

Ingeklemd tussen rivier, bossen en tientallen meren ligt de stad Coeur d’Alene. Aan het zuiden van de stad grenst het veertig kilometer lange Coeur d'Alene Lake. Op het meer kunt u verschillende watersporten beoefenen. Wandelaars kunnen hun hart ophalen in Tubbs Hill. Liefhebbers van geschiedenis kunnen terecht in het Museum of North Idaho. Bezoek ook Fort Sherman Chapel, de oudste school, kerk, bibliotheek en ontmoetingsplaats ineen.

Afstand: 630 km || Reistijd: ongeveer 7 uur

Dag 05:  Coeur d'Alene - Glacier National Park

Glacier National Park beschermt bossen, bergweiden, meren en ruige bergpieken. Het meest kenmerkend zijn de door gletsjers uitgesleten valleien en de gletsjers uit de ijstijd van 10.000 jaar geleden. U verkent Glacier via de Going-to-the-Sun Road. Topbezienswaardigheden zijn St. Mary Lake in het oostelijke parkdeel en Lake McDonald in het westen. Wegens sneeuw en lawinegevaar is de Sun Road geopend van eind juni/begin juli tot half/eind september.

Afstand: 410 km || Reistijd: ongeveer 5 uur

Dag 06:  Glacier National Park

Er zijn zo'n tweehonderd watervallen in Glacier National Park. Een van de indrukwekkendste is de 152 meter hoge Bird Woman Falls. Van een heel ander kaliber is de Weeping Wall: een huilende muur waar u een gratis carwash krijgt. Een letterlijk hoogtepunt van Glacier is de Logan Pass; een geschikte plaats voor wandelroutes en wildlife spotten. Als u gletsjers wil spotten, gaat u naar Jackson Glacier Overlook.

Dag 07:  Glacier National Park - Helena

Tijdens het goudzoekerstijdperk ontstond Helena, tegenwoordig de hoofdstad van Montana. Bezoek hier het Capitoolgebouw of vaar over de Missouri-rivier naar de Rocky Mountains. Bezoek ook eens het ExplorationWorks Museum of een van de spookstadjes uit het mijnverleden zoals Elkhorn of Marysville. Helena dient vaak als overnachtingsplaats tussen Glacier en Yellowstone National Parks.

Afstand: 370 km || Reistijd: ongeveer 4 uur

Dag 08:  Helena - Yellowstone National Park

Warmwaterbronnen in alle kleuren van de regenboog, pruttelende poelen, zwaveldampen en geisers; Yellowstone National Park bestaat uit een indrukwekkende verzameling geologische verschijnselen. U kunt alle bezienswaardigheden bereiken via de 229 kilometer lange Grand Loop Road, deze loopt in een 8-vorm door het park. Een bezoek aan Yellowstone is extra bijzonder als u een zwarte beer, grizzly, bizon of wolf ziet. Een vaak geziene inwoner is de elk (wapitihert). In Yellowstone leven maar liefst 35.000 herten; het is de grootste populatie elks ter wereld.

Afstand: 360 km || Reistijd: ongeveer 5 uur

Dag 09:  Yellowstone National Park

Yellowstone National Park bevat de helft van de geisers op aarde. De meeste geisers vind u in het parkdeel 'Geyser Country'. Hier liggen 150 stuks op anderhalve vierkante kilometer. Old Faithful is de beroemdste. Hij laat ongeveer elk anderhalf uur een krachtige stroom water en stoom de lucht in spuiten. U kunt er letterlijk op wachten. Naast geisers en warmwaterbronnen heeft Geyser Country aardspleten waaruit gassen ontsnappen en modderpoelen.

Dag 10:  Yellowstone National Park

Een bijzonder gezicht vormen de heetwaterbronnen die travertin naar boven brengen, een zachte witte substantie. De bronnen zorgen ervoor dat er dagelijks twee ton gesteente aan de tientallen meters hoge kalkstenen terrassen bij Mammoth Hot Springs wordt toegevoegd. Een andere opvallende verschijning in Yellowstone National Park is de felgekleurde Grand Prismatic Spring. Dit is de grootste warmwaterbron van het park, met een diameter van 113 meter en een diepte van 37 meter.

Dag 11:  Yellowstone National Park - Grand Teton

Vlak onder Yellowstone ligt een ander natuurwonder: Grand Teton National Park. In het oosten van dit gevarieerde landschap slingert de Snake-rivier door het brede Jackson Hole-dal. In het westen ziet u de besneeuwde toppen van de steile Teton Range. Mormon Row is het fotograferen waard: deze twee schuren uit 1880 vormen in het ochtendlicht een prachtig plaatje. U kunt dit park prima per auto of camper verkennen via de Inner – en Outer Park Road, maar vergeet niet onderweg te stoppen voor een verbluffend uitzicht of een stevige wandeling.

U overnacht in een plaats vlak bij het park, bijvoorbeeld Jackson Hole.

Afstand: 90 km || Reistijd: ongeveer 1,5 uur

Dag 12:  Grand Teton

Het glasheldere Jenny Lake District is een populaire bestemming onder wandelaars in Grand Teton National Park. In het zomerseizoen vaart er een veerpont. Hoogtepunten langs het meer zijn Cascade Canyon, het uitzicht bij Inspiration Point en de Hidden Falls (een 60 meter hoge waterval). Ook langs het grote Jackson Lake is het prachtig wandelen. Informatie over de kunst en cultuur van indianen vind u in het bezoekerscentrum van Colter Bay District.

:Dag 13:  Grand Teton - Sheridan

Met zijn authentieke Main Street, cowboywinkels met zadels en lasso's en de Bighorn Mountains op de achtergrond is Sheridan een leuke plaats om te overnachten. Tussen Yellowstone en Sheridan rijd u dwars door de Bighorn Mountains, ook wel 'het zusje van de Rocky Mountains' genoemd. Het weidse landschap is gevarieerd. U ziet tijdens uw rit onder andere bossen, grasvlakten, schilderachtige bergen, valleien en kristalheldere meren.

Afstand: 560 km || Reistijd: ongeveer 6 uur

Dag 14: Sheridan - Rapid City

Rapid City heeft als bijnaam de ‘Gateway to the Black Hills’. Het is een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het beeldhouwwerk Mount Rushmore en zijn indiaanse tegenhanger Crazy Horse Memorial. Mount Rushmore bestaat uit de hoofden van oud-presidenten Washington, Jefferson, Roosevelt en Lincoln. Het Crazy Horse Memorial is het antwoord van de Native Americans en nog altijd in aanbouw. Eenmaal voltooid zal dit het grootste beeldhouwwerk ter wereld zijn.

Afstand: 390 km || Reistijd: ongeveer 3,5 uur

Dag 15:  Rapid City

Vanuit Rapid City rijd u gemakkelijk naar Custer State Park: het grootste natuurreservaat van South Dakota. Dit park is beroemd vanwege zijn vergezichten over weidse prairies en haar kudde van zo'n 1.400 bizons. U heeft de grootste kans om de bizons te zien op de Wildlife Loop Road in het zuiden van het park, met name in de ochtend en avond. Ook leven in Custer State Park elanden, muildierherten, berggeiten en poema’s.

Dag 16:  Rapid City - Badlands

Dit nationale park in het zuidwesten van South Dakota beschermt een haast onaards landschap, dat bestaat uit rotspilaren en steile kloven. In dit kale gebied leven bizons, dikhoornschapen, prairiehonden en (bedreigde) zwartvoetige fretten. Er zijn in Badlands fossielen gevonden van dertig miljoen jaar oud. Ook vonden archeologen hier overblijfselen van neushoorns en sabeltandtijgers. De Badlands Loop Road biedt prachtige uitzichtpunten.

Afstand: 120 km || Reistijd: ongeveer 1,5 uur

Dag 17:  Badlands - Cheyenne

Cheyenne is de hoofdstad van de staat Wyoming. Deze cowboystad heeft zijn authentieke charme behouden. Boeven, corrupte rechters, ontsnappingen uit de gevangenis; de Cheyenne Gunslingers zetten in het hoogseizoen een levensechte Old West-show neer. De laatste volle week van juli staat in het teken van de Cheyenne Frontier Days. Dit is Amerika's grootste rodeo in de open lucht. Een andere trots van Cheyenne is het Wyoming State Capitol. Op werkdagen mag u binnen rondkijken.

Afstand: 490 km || Reistijd: ongeveer 5 uur

Dag 18: Cheyenne - Rocky Mountain NP (Estes)

Rocky Mountain National Park in Colorado geeft u een goede indruk van de gelijknamige bergketen, die zich 4.800 kilometer uitstrekt van Alaska tot Nieuw-Mexico. De oostkant van Rocky Mountain National Park is relatief droog en wordt gekenmerkt door spitse bergtoppen en diepe dalen. Estes Park vormt de toegangspoort. Hier kunt u paardrijden, raften en mountainbiken. Vanuit Estes Park bereikt u gemakkelijk Bear Lake, waar diverse meren liggen en waar u goed kunt wandelen. De hoog gelegen Trail Ridge Road brengt u over de bergtoppen en dwars door uitgestrekte toendra naar de andere kant van het park. Sommige mensen ervaren hoogtevrees of hoogteziekte tijdens het rijden van deze weg.

U overnacht in een plaats vlak bij het park, bijvoorbeeld Estes.

Afstand: 150 km || Reistijd: ongeveer 2 uur

Dag 19:  Rocky Mountain NP (Estes)

De 77 kilometer lange Trail Ridge Road is de hoofdweg van Rocky Mountain National Park. Tijdens uw rit ziet u valleien, toendra en de Colorado-rivier, die grote delen van het Amerikaanse landschap (waaronder de Grand Canyon!) bepaald heeft. Een letterlijk hoogtepunt is Longs Peak, de hoogste berg van het park. De vlakke top torent boven alle andere bergen uit en is vanuit bijna het gehele park te zien. Dieren die u onderweg tegen kunt komen zijn onder andere herten, elanden, dikhoornschapen en zwarte beren. Als u onderweg uitstapt kunt u al goed voelen hoe ijl de lucht is. Een korte wandeling kan daarom al heel pittig zijn.

Dag 20:  Rocky Mountain NP (Estes) - Denver

'Mile High City' Denver ligt precies op één mijl hoogte, in de schaduw van de Rocky Mountains. Denver, ooit een goudzoekersnederzetting, combineert de charme van een bedrijvige stad met het mysterie van het Wilde Westen. Opvallend is het Colorado State Capitol met zijn gouden koepel. In het gebouw is een museum gevestigd, doordeweeks zijn er gratis tours. Lower Downtown Denver, LoDo voor ingewijden, heeft gezellige straten met historische gebouwen. Larimer Square is dé ontmoetingsplaats.

Afstand: 120 km || Reistijd: ongeveer 2 uur

Dag 21:  Denver

Breng in Denver een bezoek aan het History Museum, het Denver Art Museum, het Black American Museum of maak een dagtocht door de omgeving. Erg mooi is de Mount Evans Scenic Byway, de hoogst gelegen verharde autoweg in Amerika. Op de 4.348 meter hoge top van Mount Evans heeft u een mooi uitzicht op de Front Range van de Rocky Mountains.

Dag 22:  Denver

Vandaag rijd u terug naar de luchthaven, levert de huurauto in en reist terug naar huis.

Dag 23:  Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

Tekst & foto’s: Fly to the West

We use cookies to improve your experience and to help us understand how you use our site. Please refer to our cookie notice and privacy policy for more information regarding cookies and other third-party tracking that may be enabled.