Canada Mountain Country - 21 daagse autoreis

Canada Mountain Country - 21 daagse autoreis

Deze autorondreis door West-Canada lijkt veel op de route The Wild West. Beide rondreizen brengen u naar berglandschappen met gletsjers, ijsvelden, watervallen en meren. U reist van Vancouver naar de wereldwijd bekende parken Banff en Jasper. Daarna rijd u naar de kust van de Grote Oceaan om een cruise te maken door de Inside Passage. Die 15 uur durende cruise langs steile kliffen en mooie baaien maakt Mountain Country een unieke reis. Na een kennismaking met de charmante stad Victoria gaat u per veerboot terug naar Vancouver.

Reis van dag tot dag

Dag 01:  Vancouver

Uw reis begint in Vancouver. Na aankomst haalt u de huurauto op op het vliegveld.

De stad Vancouver bestaat uit verschillende wijken. In Chinatown, ook wel 'Hongcouver' genoemd, vind u musea, Chinese tuinen en culturele bezienswaardigheden. In het historische Gastown zijn overblijfselen uit de pionierstijd en hoogtijdagen van de Canadian Pacific Railway. Granville Island is een schiereiland midden in Vancouver. Aan het water liggen restaurantjes, theaters, galerijen, boetiekjes, cafés en Granville Public Market: een grote markt met verse etenswaren.

Dag 02:  Vancouver - Harrison Hot Springs

Besneeuwde bergtoppen en zandstranden kleuren Harrison Hot Springs. Deze outdoor bestemming ligt aan het zuidelijke puntje van Harrison Lake en is vernoemd naar de vele heetwaterbronnen in haar omgeving. Hot Springs Resort & Spa is met zijn binnen- en buitenbaden een belangrijke trekpleister. Ook Harrison Beach is een bezoek waard, met zestig kilometer aan zandstranden langs Harrison Lake. Het nabijgelegen Sasquatch Provincial Park is een groot natuurgebied met bergkammen en meertjes, waar u kunt vissen, varen en wandelen.

Afstand: 130 km || Reistijd: ongeveer 2 uur

Dag 03:  Harrison Hot Springs - Penticton

Penticton heeft het beste klimaat van Ca­nada, met wel 2.000 uren zon per jaar. De stad ligt ingesloten tussen het Okanagan- en Skaha-meer en wordt omringd door hoge bergtoppen. Langs Okanagan Lake liggen de mooiste stranden van de regio. Dankzij het klimaat en de vruchtbare valleien is er in Penticton een rijke wijncultuur ontstaan. In het Wine Informati­on Centre zijn honderden wijnen te koop en te proeven.

Afstand: 310 km || Reistijd: ongeveer 3 uur

Dag 04:  Penticton - Revelstoke

Mount Revelstoke National Park is een plek van contrasten. Tijdens een rit over de Meadows in the Sky Parkway ziet u valleien, weiden, regenwouden en bergen met besneeuwde toppen. De weg is 26 kilometer lang en loopt tot de top van Mount Revelstoke, de 1.920 meter hoge berg in het hart van het park. Vlak bij de top ligt Balsam Lake. Aan de Parkway liggen verschillende uitzichtpunten voor fotogenieke kijkjes over het landschap.

Afstand: 270 km || Reistijd: ongeveer 3,5 uur

Dag 05:  Revelstoke - Banff

Knalblauwe meren als Lake Louise en Moraine Lake trekken veel bezoekers naar Banff National Park. Samen met de besneeuwde bergen, groene bossen en het vele wildlife vormen de meren een indrukwekkend plaatje. In het gezellige plaatsje Banff, midden in het park, vind u winkels, hotels en restaurants. De natuur verkent u via de beeldschone Icefields Parkway en Bow Valley Parkway. Er zijn wandelroutes voor wandelaars van elk niveau. Er is beperkte parkeergelegenheid bij Lake Louise en Moraine Lake. Daarom rijden er shuttlebussen tussen het treinstation van Banff en Lake Louise en tussen Lake Louise en Moraine Lake. Deze moet u vanaf 2021 verplicht van tevoren reserveren.

Afstand: 280 km || Reistijd: ongeveer 3,5 uur

Dag 06:  Banff

Bezoek in Banff National Park zeker de Johnston Canyon. U kunt via een pad de loop van de onstuimige rivier volgen, waardoor u als het ware over de kloofbodem wandelt. Ga hier als het kan 's morgens vroeg naartoe - de parkeergelegenheid is beperkt. Dit geldt ook voor Moraine Lake, een ander absoluut hoogtepunt. Bij dit felblauwe gletsjermeer kunt u goed wandelen, kanoën en fotograferen. Volg bijvoorbeeld de Rockpile Trail (500 m) naar de 'Twenty Dollar View', dit uitzicht stond op het Canadese twintig-dollarbiljet. Ook een populaire bezienswaardigheid is Lake Louise, de 'Jewel of the Rockies'.

Dag 07:  Banff - Jasper

Uw fotocamera draait overuren in Jasper National Park, het grootste park in de Canadese Rockies. Gletsjers, kristalheldere meren, watervallen, diepe kloven en dichte bossen vormen dit landschap. Het is een ideale leefomgeving voor herten, bevers, elanden, grizzlyberen en zwarte beren. Bezoek met een boot het eilandje Spirit Lake in het blauwe gletsjerwater van Maligne Lake. Maak een mooie wandeling door de beroemde Maligne Canyon. Via een pad met zes bruggen heeft u steeds een ander uitzicht op de kloof en de Maligne-rivier. In het toeristische plaatsje Jasper zijn hotels, musea, winkels en restaurants.

Afstand: 290 km || Reistijd: ongeveer 4 uur

Dag 08:  Jasper

De Jasper SkyTram richting de top van Whistlers Mountain is een prachtig uitstapje. Bij helder weer ziet u hoe het groene landschap bezaaid is met blauwe meertjes. Op de top zijn diverse wandelroutes. Doorkruis Jasper National Park via de schilderachtige Icefields Parkway en stap onderweg uit voor een rit met de Ice Explorer over de Athabasca-gletsjer en bezoek de waterval Athabasca Falls.

Dag 09:  Jasper - Wells Gray Provincial Park

Wells Gray Provincial Park wordt ook wel ‘Waterfall Park’ genoemd. Dit is niet voor niets: er zijn maar liefst 250 watervallen, in alle soor­ten en maten. De bekendste zijn de Spahats Creek Falls, Dawson Falls en Helmcken Falls, die u allemaal gemakkelijk kunt bereiken via de Clearwater Valley Road. Misschien past de Blue River Safari ook in uw programma. Deze riviersafari vertrekt in Blue River, gelegen tussen Wells Gray en Jasper. Per boot gaat u op zoek naar beren. Reserveren is aanbevolen.

Afstand: 350 km || Reistijd: ongeveer 4,5 uur

Dag 10. Wells Gray Provincial Park

Helmcken Falls in Wells Gray Provincial Park is met 141 meter de vierde hoogste waterval van Canada. Het water dendert de diepte in over een vulkanische rots. Een waterval die vaak overgeslagen wordt omdat hij niet vlak bij de weg ligt, is de 35 meter hoge Moul Falls. Het is de enige waterval in het park waar u achterlangs kunt lopen. Het pad is smal en komt uit in een grot. Trek stevige (wandel)schoenen aan: het pad kan glad zijn!

Dag 11:  Wells Gray Provincial Park - 100 Mile House

100 Mile House deed vroeger dienst als overnachtingsplaats voor goudzoekers die naar de Cariboo-regio reisden. De plaats wordt omgeven door honderden meren, moerasland en andere waterrijke gebieden. Dit is een waar paradijs voor (water)vogels, die u kunt spotten vanaf 100 Mile Marsh. Vlakbij 100 Mile House ligt een openluchtmuseum met historische gebouwen die refereren aan de negentiende-eeuwse goudkoorts, zoals een blokhut en een postkantoor.

Afstand: 170 km || Reistijd: ongeveer 3 uur

Dag 12:  100 Mile House - Prince George

Het landschap van Prince George wordt gedomineerd door de Nechako- en Fraser-rivieren. In het waterrijke landschap staan de oudste gebouwen van de regio. Neem bijvoorbeeld een kijkje bij de Huble Homestead Historic and Heritage Site, een openluchtmuseum met een hoeve, postkantoor en smederij. Ook is er een gerestaureerd visserskamp van de First Nations. Hét herkenningspunt van Prince George is het vrolijke mascottebeeld Mr. PG.

Afstand: 330 km || Reistijd: ongeveer 4 uur

Dag 13:  Prince George - Smithers

Midden in het glooiende platteland, tus­sen groene bossen ligt Smithers. De 1.650 meter hoge Hudson Bay Mountain geeft Smithers een pittoreske uitstraling. Een mooie bezienswaardigheid zijn de Twin Falls, twee watervallen die zij-aan-zij naar beneden storten. In Drift­wood Canyon Provincial Park ligt een van ‘s werelds mooiste fossielbedden. Volgens geologen zijn de fossielbedden tussen de tien en twintig miljoen jaar oud.

Afstand: 370 km || Reistijd: ongeveer 4,5 uur

Dag 14:  Smithers - Prince Rupert

In Prince Rupert leven meer adelaars, beren en walvissen dan mensen. Prince Rupert grenst aan een uitgestrekte wildernis met het grootste gematigde regenwoud ter wereld. Ga mee met een Whale Watching-tour en probeer zo'n reusachtige zwemmer te fotograferen. In het nabijgelegen Oliver Lake vind u exotische bonsaibomen. Als u de Olive Lake Dwarf Forest Trail langs het water volgt, ziet u met wat geluk adelaars en ander wildlife.

Afstand: 350 km || Reistijd: ongeveer 4 uur

Dag 15:  Prince Rupert - Port Hardy

Dit traject bevat een ferry van Prince Rupert naar Port Hardy. Deze tocht duurt tussen de 16 uur en 22 uur.

Vandaag reist u per ferry door de Inside Passage. Met een beetje geluk ziet u op deze prachtige tocht dolfijnen en orka's.

Het einde van de bewoonde wereld lijkt in zicht bij Port Hardy op Vancouver Island. Verken de omringende natuur in alle rust en eenzaamheid, ga wandelen, kajakken of duiken. Ook kunt u vanuit Port Hardy deelnemen aan een walvistour. Cultureel erfgoed van de First Nations vind u in Port Hardy Museum and Archives. Aan de lange Market Street vind u de meeste winkeltjes. Wandelaars kunnen de Quatse River Trail of de (uitdagende) Tex Lyon Trail bedwingen.

Afstand: 520 km || Reistijd: ongeveer 15 uur

Dag 16:  Port Hardy - Campbell River

Veel bezoekers maken in Campbell River een wildlife-excursie, want er is veel te zien! Met een tour (meestal per boot) speurt u naar onder andere orka's, dolfijnen en beren, die leven in de Johnston Strait en rondom de Discovery Islands. Het Campbell River Museum is een bezoek waard als u wat meer over de historie van de indianen en Campbell River wilt weten.

Afstand: 230 km || Reistijd: ongeveer 3 uur

Dag 17:  Campbell River - Victoria

Het charmante Victoria is de hoofdstad van de provincie British Columbia en heeft een Engel­se uitstraling. Het claimt zelfs Engelser te zijn dan Engeland. Zo rijden er rode dubbeldekkers rond, zijn veel huizen in tudorstijl gebouwd en vind u er verzorgde tuinen die de stad de bijnaam ‘City of Gardens’ hebben bezorgd. De Butchart Gardens, met planten en dieren van over de hele wereld, is er een voorbeeld van.

Afstand: 270 km || Reistijd: ongeveer 3 uur

Dag 18:  Victoria › › Vancouver

Dit traject bevat een ferry van Swartz Bay naar Tsawwassen. Deze tocht duurt 95 minuten. U neemt uw huurauto mee aan boord.

Aan de rand van Vancouver ligt Stanley Park, dat omringd wordt door water. Het is een belangrijke recreatieplaats voor locals en toeristen dankzij zijn de fiets- en wandelpaden. Indrukwekkend is de Seawall, een zeedijk met aan de ene kant vergezichten over de zee en op de skyline en aan de andere kant het dichte regenwoud. Beroemd zijn de negen totempalen bij Brockton Point. Bezoek in North Vancouver de Capilano Suspension Bridge, een hoge en lange hangbrug over een kolkende rivier.

Afstand: 110 km || Reistijd: ongeveer 3 uur

Dag 19:  Vancouver

Wilt u Vancouver (letterlijk) van een andere kant zien? Bezoek dan Vancouver Lookout. Een glazen lift brengt u in veertig seconden naar het observatiedek op 168 meter hoogte. U kijkt uit over de wijken van Vancouver, Stanley Park, de North Shore Mountains en de oceaan. Een ander indrukwekkend uitzicht heeft u vanaf de Capilano Suspension. Deze hangbrug is 80 meter hoog, 135 meter lang en overbrugt een diep ravijn waardoor de Capilano-rivier stroomt.

Dag 20:  Vancouver

Vandaag levert u de huurauto in op de luchthaven van Vancouver en vliegt u terug naar Nederland.

Dag 21:  Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

Tekst & foto’s: Fly to the West

We use cookies to improve your experience and to help us understand how you use our site. Please refer to our cookie notice and privacy policy for more information regarding cookies and other third-party tracking that may be enabled.