Het ongerepte Noordwesten - 21 daagse autoreis

Het ongerepte Noordwesten - 21 daagse autoreis

Een autoreis door Noordwest-Amerika met alle hoogtepunten van Oregon en Washington. Met de auto reist u door het ongerepte Noordwesten, met ongerepte wouden, woeste kusten en vulkanische landschappen. Oregon en Washington tellen vele natuurlijke bezienswaardigheden en nationale parken, maar worden lang niet zo druk bezocht als hun zuiderburen. U start uw autoreis door Noordwest-Amerika in Seattle.

Reis van dag tot dag

Dag 01:  Seattle

Uw reis begint in Seattle. Na aankomst haalt u meteen de huurauto op op de luchthaven.

Seattle, bijgenaamd ‘Emerald City’, is de thuishaven van Boeing, de espressomachine en Starbucks. De stad werd begin jaren negentig wereldwijd bekend toen bands als Nirvana, Pearl Jam en Alice in Chains er de basis voor de grunge rock legden. De muziek komt tot leven in het gerenommeerde museum Experience Music Project, waar ook veel aandacht is voor Jimi Hendrix, die opgroeide in Seattle.

Dag 02:  Seattle

De beroemdste attractie van Seattle is de 184 meter hoge Space Needle. Bovenin heeft u een geweldig uitzicht over de stad. Wist u dat Seattle in de negentiende eeuw een stuk lager lag? Een bijzondere belevenis is een rondleiding door de nu ondergrondse stad. Bezoek bovengronds de Pike Place Market, de oudste boerenmarkt van de VS. Sluit u dat af met een kop koffie in de Original Starbucks; het eerste koffiehuis van de beroemde keten.

Dag 03:  Seattle - Olympic

Rijd via Tacoma naar Olympic National Park, dat is de snelste route over land. Olympic bestaat uit verschillende gebieden, die soms ver uit elkaar liggen. Vanuit Seattle rijd u eerst naar de noordzijde, om de hoge bergen van Hurricane Ridge, de Sol Duc Valley en het fotogenieke Crescent Lake te bezoeken. De weg naar Hurricane Ridge is steil en bochtig, maar erg mooi: u rijdt dwars door de Olympic Mountains.

U overnacht in het noorden van het park of bijvoorbeeld in Port Angeles of Forks

Afstand: 240 km || Reistijd: ongeveer 3 uur

Dag 04:  Olympic

Vandaag heeft u tijd om de westelijke kant van Olympic te bezoeken. Hier liggen mooie stranden met hoge 'seastacks' in de zee. Rialto Beach en Ruby Beach zijn een bezoek waard. Aan de westkant ligt ook het knalgroene Hoh Rain Forest, een gematigd regenwoud met veel naaldbomen, loofbomen, mossen en varens. Een leuke wandeling is de Hall of Mosses Trail. Neem wel een paraplu of regenjack mee, want het regenwoud is een van de natste plekken op het Amerikaanse vasteland. Er valt jaarlijks zo’n vier meter regen!

U overnacht in bijvoorbeeld Quinault, Ocean Shores of Aberdeen, ten zuidwesten van Olympic Natoinal Park

Dag 05:  Olympic - Cannon Beach

Het charmante Cannon Beach is een van de populairste badplaatsen aan de kust van Oregon. De grote publiekstrekkers liggen aan de kust: de glorieuze Haystack Rock, Ecola State Park en de witte zandstranden die zich mijlenver uitstrekken. Vanuit Cannon Beach kunt u de Three Capes Scenic Route rijden om een goed beeld te krijgen van de Oregon Coast.

U overnacht in bijvoorbeeld Seaside, Warrenton of Astoria

Afstand: 410 km || Reistijd: ongeveer 5,5 uur

Dag 06:  Cannon Beach - Newport

Newport is een klein plaatsje in het noorden van de staat Oregon, aan de monding van de Yaquina-rivier. Het is een van de vele idyllische stadjes aan de kust van Oregon. U kunt er een bezoek brengen aan het Oregon Coast Aquarium, de Sea Lion Caves, Undersea Gardens of de Historic Old Town. De kust ten zuiden van Newport is heel indrukwekkend.

Afstand: 180 km || Reistijd: ongeveer 3 uur

Dag 07:  Newport - Coos Bay

Golven, duinen en een niet-aflatende wind: dat is Coos Bay. Wandel door de parken Shore Acres State Park of Cape Arago State Park, die worden omgeven door een ruige kustlijn. Kijk goed of u walvissen of zeeleeuwen ziet. De kust ten noorden van Coos Bay is schitterend. Hier ligt het grootste duingebied van Noord-Amerika.

Afstand: 160 km || Reistijd: ongeveer 2 uur

Dag 08: Coos Bay - Medford

De zonnige stad Medford is een mooie overnachtingsplaats tussen Coos Bay en Crater Lake National Park. Tussen Coos Bay en Medford raden we u aan om Highway 101 langs de kust te volgen tot Crescent City (Californië). Want tussen Port Orford en Brookings ligt een van de allermooiste stukken. Bijvoorbeeld Samuel Boardman State Park. Vind u dit te ver? Dan kunt u via het binnenland rijden en wordt de route ongeveer drie uur in plaats van vijf.

Afstand: 380 km || Reistijd: ongeveer 5 uur

Dag 09:  Medford - Crater Lake

Crater Lake is een prachtig blauw meer in een oude vulkaankrater. U kunt eromheen rijden via de 53 kilometer lange Rim Drive. De oever van Crater Lake bereikt u via Cleetwood Trail. In de zomer vertrekken daar rondvaartboten. In het water liggen vulkanische formaties, zoals Wizard Island en Phantom Ship. De zuidkant is het hele jaar door bereikbaar. De gehele Rim Drive opent pas in juli en sluit in oktober of november, wanneer de eerste sneeuw valt.

U overnacht in het park of in de plaats Prospect. Als daar geen hotels meer beschikbaar zijn, kunt u uitwijken naar een andere handige plaats op uw route en Crater Lake onderweg bezoeken.

Afstand: 120 km || Reistijd: ongeveer 2 uur

Dag 10:  Crater Lake - Bend

Bend ligt aan de Deschutes River, waar dennenbossen en besneeuwde bergtoppen plaatsmaken voor woestijnlandschap. Vooral de omgeving maakt een overnachting in Bend de moeite waard. Een half uur rijden ten zuiden van Bend ligt het vulkanische Newberry National Volcanic Monument. Een half uur ten noorden van de plaats is het ruige Smith Rock State Park een aanrader. U kunt deze bezienswaardigheden bezoeken op de weg van/naar Bend.

Afstand: 180 km || Reistijd: ongeveer 2,5 uur

Dag 11:  Bend - John Day Fossil Beds National Monument

Kleurrijke rotsformaties maken van John Day Fossil Beds een indrukwekkende bezienswaardigheid. Dit nationaal monument vertelt over veertig miljoen jaar aan evolutie van planten, dieren, klimaten en ecosystemen. Het National Monument bestaat uit drie gebieden: Clarno, Painted Hills en Sheep Rock. In de eerste twee gebieden vind u voornamelijk wandelroutes. In Sheep Rock kunt u terecht voor het Thomas Condon Paleontology Center, waar u alles leert over fossielen en de planten, ratelslangen, pogonodon en andere bijzondere dieren die hier miljoenen jaren geleden leefden.

U overnacht in de plaats John Day. Als daar geen hotels meer beschikbaar zijn, kijken we naar een andere overnachtingsplaats. Het kan zijn dat u hiervoor verder moet rijden.

Afstand: 190 km || Reistijd: ongeveer 2 uur

Dag 12:  John Day Fossil Beds National Monument - The Dalles

In The Dalles startte in de negentiende eeuw de Oregon Trail. Pioniers en handelaren laadden in The Dalles hun vrachten over op vloten om vervolgens de Columbia-rivier af te varen. Bezoek het kleine Fort Dalles Museum en struin door Old Town. Bij The Dalles begint de prachtige Columbia River Gorge, die doorloopt tot aan Portland.

Afstand: 240 km || Reistijd: ongeveer 3 uur

Dag 13:  The Dalles - Portland

Neem ruim de tijd om de Columbia River Gorge te ontdekken. Deze rivierkloof strekt zich uit tussen The Dalles en Portland. Aan de panoramische route langs de rivierkloof liggen talloze watervallen en hooggelegen uitzichtpunten. Highlights zijn het uitzicht vanaf Women's Forum Viewpoint over de rivierkloof, de wandeling door de groene Oneonta Gorge en de 186 meter hoge Multnomah Falls.

Afstand: 140 km || Reistijd: ongeveer 1,5 uur

Dag 14:  Portland

The City of Roses. Stumptown. Beervana. Portland heeft veel bijnamen. Naast rozen en bier is de vrijzinnige sfeer kenmerkend voor de stad. Portland is een stad van creatievelingen. Er zijn veel (alternatieve) bands, kunstgalerijen, boetiekjes en winkeltjes die handgemaakte spullen verkopen. Voor een prachtig uitzicht op de stad en Mount Hood bezoekt u de Pittock Mansion.

Dag 15:  Portland - Mount St Helens

Op 18 mei 1980 trof een zware aardbeving de staat Washington. De vulkaan Mount Saint Helens stortte hierdoor in, en barstte uit. Grote hoeveelheden steen, as en ijs vlogen de lucht in; het landschap veranderde voorgoed. In het Johnston Ridge Observatory leert u alles over natuurlijke ontwikkeling van dit gebied. U heeft er bovendien een ontzagwekkend uitzicht en kunt de Eruption Trail wandelen. Het Johnston Ridge Observatory is geopend van halverwege mei tot en met oktober.

U overnacht in bijvoorbeeld Kelso of Longview (westkant)

Afstand: 180 km || Reistijd: ongeveer 2 uur

Dag 16:  Mount St Helens - Mount Rainier

Het hart van Mount Rainier National Park is de 4.392 meter hoge vulkaan Mount Rainier. Hoewel hij al 150 jaar niet is uitgebarsten, verraden rookpluimen dat hij nog niet is uitgedoofd. Het centrum van het park heet 'Paradise'. Hier zijn uitgestrekte weides met wilde bloemen, ruisende watervallen en rivierkloven, met zicht op de reus Mount Rainier. Vanuit de westingang is Paradise altijd bereikbaar. Het parkdeel Sunrise is alleen bereikbaar van juli/begin augustus tot eind september/begin oktober.

U overnacht in het park of bijvoorbeeld in Ashford/Eatonville (west)

Afstand: 210 km || Reistijd: ongeveer 3 uur

Dag 17:  Mount Rainier

Paradise is het meest bezochte gebied van Mount Rainier National Park. Het centrum van deze parkregio zijn het Henry M. Jackson Visitor Center en de Paradise Inn, gelegen aan de Valley Road, een lus van de doorgaande parkweg. Aan de Valley Road (eenrichtingsweg) starten een paar schitterende wandelingen, die duidelijk maken waarom het gebied Paradise heet. Een van de mooiste wandelingen is de Skyline Trail tot de Myrtle Falls (1,6 km round trip).

U overnacht in het park of bijvoorbeeld in Ashford/Eatonville (west)

Dag 18:  Mount Rainier - North Cascades

Groene bergruggen, besneeuwde toppen, watervallen, meren, toendra's en oerbossen: North Cascades National Park biedt u alle natuurpracht die u zich wensen kan. Met wat geluk spot u ook wat wildlife, zoals een wolf of lynx. De hoofdweg is de circa 85 kilometer lange North Cascades Scenic Highway (#20), die langs de Skagit-rivier slingert. Langs de weg vind u verschillende uitkijkpunten en er starten wandelroutes. Houd er rekening mee dat North Cascades een wildernisgebied is en dat de voorzieningen beperkt zijn. De parkweg is geopend van eind april/begin mei t/m eind november.

U overnacht buiten North Cascades National Park, bijvoorbeeld in Mount Vernon/Burlington (westkant) of in Mazama/Winthrop (oostkant)

Afstand: 360 km || Reistijd: ongeveer 5 uur

Dag 19:  North Cascades - Seattle

In Everett, ten noorden van Seattle, staat de Boeing-fabriek. Vliegtuigfanaten kunnen hier een rondleiding volgen. Dichter bij het stadscentrum is de Chihuly Garden and Glass: het grootste museum ter wereld dat geheel in het teken staat van de glaskunstenaar Dale Chihuly. Alles wat u ziet is van glas; zelfs de trappen zijn handgeblazen.

Afstand: 200 km || Reistijd: ongeveer 2,5 uur

Dag 20:  Seattle

Vandaag levert u de huurauto in op de luchthaven van Seattle en vliegt u terug naar Nederland.

Dag 21: Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

Tekst & foto’s: Fly to the West

We use cookies to improve your experience and to help us understand how you use our site. Please refer to our cookie notice and privacy policy for more information regarding cookies and other third-party tracking that may be enabled.