Kids go West USA - 23 daagse autoreis

Kids go West USA - 23 daagse autoreis

West Amerika is een perfecte bestemming voor een rondreis met kinderen. Tijdens deze gevarieerde roadtrip bezoekt u spectaculaire natuurparken, grootse steden én maakt u relaxte uitstapjes aan zee of bij een meer. Vergaap u aan gigantische reuzensequoia's, huur een fiets in San Francisco en relax aan de Pacific. U ervaart wereldberoemde hoogtepunten als de Grand Canyon en Zion National Park.

Reis van dag tot dag

Dag 01:  Los Angeles

Uw reis begint in Los Angeles. Na aankomst haalt u meteen de auto op op het vliegveld.

Los Angeles is een van de bekendste steden van Amerika. De stad biedt u cultuur in de vorm van theaters en musea, maar er zijn ook stranden en pretparken. De meesten zullen Los Angeles echter kennen van de wijk Hollywood en de Walk of Fame. Deze straat telt circa 2.500 sterren met namen van beroemdheden uit de entertainmentindustrie. De typische witte Hollywood-letters zijn te bezoeken in Griffith Park.

Dag 02:  Los Angeles

Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Getty Center van Los Angeles, dat door velen wordt beschouwd als het mooiste museum van Amerika. Tot de collectie behoren werken van onder andere Van Gogh en Rembrandt. Heeft u het niet zo op kunst en bent u een liefhebber van spanning en sensatie? Breng dan een bezoek aan Universal Studios of Disneyland Resort. Ook een bezoek aan een van de stranden is een veel gemaakt uitstapje.

Dag 03:  Los Angeles - San Diego

De zonnige stad San Diego ligt in Zuid-Californië. Maak een wandeling door Old Town met zijn monumentale gebouwen, koffie van over de hele wereld, keur aan sigaretten en sigaren en Mexicaanse restaurants. Of bezoek SeaWorld, de grote San Diego Zoo of het Balboa Park. Een echte aanrader is een bezoek aan een vliegdekschip waarin het USS Midway Museum gevestigd is. Hoewel er in San Diego genoeg te doen is, kunt u vanuit hier ook een bezoek brengen aan de Mexicaanse stad Tijuana, even over de grens.

Afstand: 200 km || Reistijd: ongeveer 2 uur

Dag 04:  San Diego

SeaWorld is een aquarium, dierentuin en pretpark ineen. Achtbanen, wildwaterbanen en orka- en dolfijnenshows zorgen gegarandeerd voor plezier. In Balboa Park vind u meer rust dankzij wandelpaden, tuinen, vijvers en fonteinen. Bezoek in dit park vooral Casa de Balboa, een fotografiemuseum waarvan het gebouw alleen al bewonderenswaardig is. In Balboa Park ligt ook de San Diego Zoo, waar u een safari kunt maken per tram, segway of kabelbaan.

Dag 05:  San Diego - Lake Havasu

De oever van Lake Havasu heeft een lengte van 72 kilometer. Langs het meer vind u verschillende stranden en (staats)parken. Het water is koel en helder. In het hoogseizoen trekt Lake Havasu veel dagjesmensen die komen zwemmen of wandelen. Dankzij de goede aanmeerplaatsen en scheepshellingen is het meer een mekka voor watersportliefhebbers.

Afstand: 490 km || Reistijd: ongeveer 5 uur

Dag 06:  Lake Havasu - Sedona

Sedona: land van rode rotsformaties en de new age-industrie. Enkele bezienswaardigheden zijn de Chapel of the Holy Cross, een rooms-katholieke kapel die uit de rotsen verrijst, en Cathedral Rock. Men beweert dat in deze rotsen een helende en zielversterkende straling aanwezig is. U heeft een prachtig uitzicht op Cathedral Rock vanaf Red Rock Crossing, vooral rond zonsondergang. Kinderen kunnen zich uitstekend vermaken in het Slide Rock State Park, waar een natuurlijke glijbaan is uitgesleten in de platte rotsen. Ook zijn er watervalletjes en stroomversnellingen.

Afstand: 380 km || Reistijd: ongeveer 4 uur

Dag 07:  Sedona - Grand Canyon

De Grand Canyon is een enorme kloof die in miljoenen jaren tijd werd uitgesleten door de Colorado-rivier. De Canyon is meer dan vierhonderd kilometer lang, 16 tot 29 kilometer breed en tot 1.829 meter diep. Maak een rondvlucht, rijd langs de kloofrand en geniet van de zonsondergang. Een wandeling naar de bodem is niet voor iedereen weggelegd; het duurt twee dagen om af te dalen en weer terug te lopen.

Afstand: 180 km || Reistijd: ongeveer 2 uur

Dag 08:  Grand Canyon

De South Rim van de Grand Canyon is het hele jaar door geopend en goed toegankelijk. U kunt uw huurauto laten staan en met de shuttlebus langs de kloofrand touren. De bussen rijden zeer frequent en zijn gratis. Onderweg kunt u regelmatig stoppen om van het uitzicht te genieten of een wandeling te maken. Installeer u rond zonsondergang bij een van de uitzichtpunten en geniet van het schouwspel.

Dag 09:  Grand Canyon - Page

Page is rijk in geografisch, cultureel en historisch opzicht. In de omgeving vind u prachtige natuurwonderen. Zo vormt het plaatsje de toegangspoort tot het stuwmeer Lake Powell, de Horseshoe Bend, Rainbow Bridge en de bijzondere Antelope Canyon. Omdat het grootste deel van het gebied door de indianen beheerd wordt, zijn de meeste bezienswaardigheden - waaronder de Antelope Canyon - alleen door middel van een tour te bezoeken.

Afstand: 210 km || Reistijd: ongeveer 2,5 uur

Dag 10:  Page

De grootste publiekstrekker in de omgeving van Page is de Antelope Canyon, die uit twee delen bestaat. De Upper Canyon is toegankelijker en daarom drukker bezocht dan de Lower Canyon. U loopt door een verticale opening in de rotsen, waarna u uitkomt in de kloof. In de Lower Canyon zijn de doorgangen smal en daalt u via ladders af. Tours kunt u ter plaatse boeken. In het hoogseizoen is het aan te raden van tevoren te reserveren.

Dag 11:  Page - Bryce Canyon

Bryce Canyon is een van de mooiste canyons van Amerika. In de hoefijzervormige kloof staan door erosie gevormde muren en torens in uiteenlopende kleurschakeringen. Het meest bijzonder zijn de hoodoos, smalle rotspilaren. U verkent het park via de 29 kilometer lange (doodlopende) Rim Road. Voor een onvergetelijke ervaring maakt u een wandeling over de kloofbodem.

Afstand: 250 km || Reistijd: ongeveer 3 uur

Dag 12:  Bryce Canyon

Van een afstand zijn de hoodoos al behoorlijk indrukwekkend, maar het wordt zowaar nog spectaculairder als u tussen deze grote pilaren wandelt. Bij het uitzichtpunt Sunset Point begint de populaire Navajo Loop Trail, die de 'inner canyon' ingaat. Deze wandeling in de doolhof van hoodoos zult u niet snel vergeten. Als u niet via dezelfde weg terug wilt, kies dan op de terugweg de Queens Garden Trail, ook een erg populaire en mooie route.

Dag 13:  Bryce Canyon - Zion

Zion National Park bestaat uit een grote kloof, uitgeslepen in een rotsplateau door de Virgin-rivier. Hoe verder u het nationale park in gaat, hoe smaller de kloof wordt. De rode rotswanden vormen een mooi contrast met de groene oase langs de rivier. De toeristische route door het park, Zion Canyon Scenic Drive, is een ongeveer tien kilometer lange, kronkelige weg. Aan weerszijden van de weg liggen uitzichtpunten en beginpunten van wandelroutes.

Afstand: 140 km || Reistijd: ongeveer 2 uur

Dag 14:  Zion - Las Vegas

Tussen Zion en Las Vegas ligt het schitterende Valley of Fire State Park. Bewonder prachtige rode rotsformaties en met een beetje geluk ziet u wilde paarden. Via Lake Mead en de Hoover Dam rijd u naar Las Vegas.

Afstand: 270 km || Reistijd: ongeveer 3 uur

Dag 15:  Las Vegas

De hotels langs de Strip vertegenwoordigen ieder een eigen thema. In Mirage duikt u in een tropisch regenwoud, in The Venetian waant u zich in het Italiaanse Venetië en in Excalibur komen de middeleeuwse tijden van Koning Arthur tot leven. Het ultieme familiehotel van Las Vegas is Circus Circus, met een heus kindercircus en een gigantisch overdekt attractiepark. Andere aanraders zijn de fonteinshows bij het Bellagio en de piratenshow bij Treasure Island.:

Dag 16. Las Vegas - Death Valley

Het prachtige Death Valley National Park is de heetste en droogste plek op aarde. Het laagste punt is Badwater, dat 86 meter onder zeeniveau ligt. Het Badwater Basin doet haast surrealistisch aan: de uitgestrekte vlakte bestaat uit grote zoutplakkaten en wordt omringd door donkere bergen. Bijzonder zijn de badlands, die doen denken aan een ruig en kaal maanlandschap. U ziet ze vanaf het uitzichtpunt Zabriskie Point.

Afstand: 250 km || Reistijd: ongeveer 3 uur

Dag 17:  Death Valley - Sequoia / Kings Canyon

Als u 's werelds grootste bomen wilt zien, moet u beslist een bezoek brengen aan Sequoia & Kings Canyon National Parks. Deze parken grenzen aan elkaar en herbergen reuzensequoia's (mammoetbomen). Een absolute trekpleister is de 2.500 jaar oude General Sherman Tree. Staande voor deze boom zult u zich verbazen over zijn verbluffende omvang. Veel andere sequoia’s in het Giant Forest en in de General Grant Grove in Kings Canyon doen echter nauwelijks voor deze beroemdheid onder.

Afstand: 560 km || Reistijd: ongeveer 6 uur

Dag 18:  Sequoia / Kings Canyon - Yosemite National Park

Hoog in de Sierra Nevada ligt Yosemite National Park. Naast bergen, gletsjers en watervallen bestaat Yosemite uit meren en bossen met 's werelds grootste sequoiabomen. Hoogtepunten zijn de Tioga Road (open tussen mei/juni en oktober/november), de Yosemite-vallei met torenhoge monolieten en de uitzichten over de vallei. U kunt de vallei bewonderen vanaf het 2000 meter hoge Glacier Point, maar ook Tunnel View is een 'must do'. Vanaf dit punt kijkt u als het ware "door" de vallei, bij het fabelachtige uitzicht horen onder andere El Capitan en Half Dome, de grootste rotsformaties van het park.

Afstand: 260 km || Reistijd: ongeveer 4 uur

Dag 19:  Yosemite National Park

Yosemite National Park is een schitterende locatie om te wandelen. Een wandeling met grandioze uitzichten is de Mist Trail (4,8 km) naar Vernal Fall. Ook de korte trip naar de machtige Yosemite Falls is een aanrader. Houd er in de late zomer/herfst rekening mee dat watervallen opgedroogd kunnen zijn! Een waterval die haast nooit opdroogt, is Bridal Veil Fall. De wandeling hiernaartoe is nog geen kilometer.

Dag 20:  Yosemite National Park - San Francisco

San Francisco is beroemd vanwege typische kenmerken als de lange Golden Gate Bridge, de kabeltrams en de steile straten die in een recht patroon over de heuvels golven. Leuke bezienswaardigheden zijn het gevangeniseiland Alcatraz en Fisherman's Wharf.

Afstand: 300 km || Reistijd: ongeveer 4 uur

Dag 21:  San Francisco

Er zijn verschillende manieren om een citytour door San Francisco te maken. Bijvoorbeeld met de fiets. Maak een tocht over de Golden Gate Bridge naar Sausalito, een kunstzinnige stad aan de overkant. Ook leuk is een boottocht rond Alcatraz en onder de Golden Gate Bridge door. Wilt u Alcatraz bezoeken, reserveer dan ruim van tevoren!

Dag 22:  San Francisco

Vandaag rijdt u naar de luchthaven van San Francisco, levert uw huurauto in en vliegt u terug naar Amsterdam.

23: Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

Tekst & foto’s: Fly to the West

We use cookies to improve your experience and to help us understand how you use our site. Please refer to our cookie notice and privacy policy for more information regarding cookies and other third-party tracking that may be enabled.