New Englander - 19 daagse autoreis

New Englander - 19 daagse autoreis

Maak kennis met New England: een combinatie van historie, cultuur en natuur. Uw reis begint in New York. Vervolgens rijd u door een landschap dat karakteristiek is voor het noordoosten, met kleine stadjes en overdekte bruggen. Breng een bezoek aan Boston, het boegbeeld van New England. In de omgeving vind u verschillende natuurgebieden, waaronder het Acadia National Park, de White Mountains en de Berkshires.

Reis van dag tot dag

Dag 01: New York

Uw reis begint in New York. New York is de grootste stad van de Verenigde Staten en tevens een van de meest beroemde steden ter wereld. Wie kent niet de beroemde bezienswaardigheden als Times Square, het Vrijheidsbeeld en de gele taxi's? Maar vergeet ook het Empire State Building niet, de bekendste wolkenkrabber van New York aan de boulevard Fifth Avenue. De 381 meter hoge wolkenkrabber heeft twee uitkijkplatforms, u heeft er een magistraal uitzicht over de Big Apple. Geduchte concurrenten zijn het Top of the Rock Observation Deck van het Rockefeller Center en het gloednieuwe One World Trade Center.

Dag 02: New York

De terroristische aanslag op de Twin Towers wordt herdacht in het 9/11 Memorial and Museum. Op de randen van de vierkante bassins staan alle namen van de slachtoffers gegraveerd. Vanaf het gloednieuwe One World Trade Center heeft u een fenomenaal uitzicht over de stad. Haal na dit heftige bezoek een frisse neus op Brooklyn Bridge. Deze brug verbindt Manhattan met Brooklyn en is indrukwekkend om over heen te wandelen of fietsen. Een overtocht is vooral mooi in de avond, als de stalen kabels verlicht zij.

Dag 03: New York

Het Vrijheidsbeeld staat op Liberty Island is alleen bereikbaar per veerboot. Klim naar de kroon van het beeld of bezoek het Liberty Island Museum. Bij een ticket zit ook de toegang voor Ellis Island inbegrepen. Op dit eiland arriveerden ruim twaalf miljoen immigranten in afwachting van toestemming om Amerikaans burger te worden.

Dag 04: New York - Cape Cod

U haalt de huurauto op in New York en vervolgt uw weg naar Cape Cod.

‘The Cape’ heeft meer dan vijftig stranden: de mooiste vind je langs de Cape Cod National Seashore. Cape Cod telt vijftien plaatsen en enkele eilanden. Provincetown, gelegen in het noordoostelijke puntje van Cape Cod, is een van de bekendste plaatsen. Hiervandaan vertrekken van april tot en met oktober diverse walvistochten. Op de zuidwestelijke punt van het eiland staat Nobska Lighthouse, een ansichtkaartwaardige vuurtoren.

Afstand: 410 km || Reistijd: ongeveer 4 uur

Dag 05: Cape Cod

Cape Cod kunt u prima verkennen met een (gehuurde) fiets. De populairste fietsroute is de Cape Cod Rail Trail, die zich circa veertig kilometer uitstrekt tussen South Dennis en Wellfleet. Ook kunt u de veerboot nemen naar Martha’s Vineyard. Het eiland is een populaire bestemming vanwege de mooie stranden.

Dag 06: Cape Cod - Boston

Boston behoort tot Amerika's meest historische en welvarende steden en is rijk aan musea en historische locaties. De Freedom Trail voert langs bezienswaardigheden als het Old State House en het houten schip de USS Constitution. Via de Black Heritage Trail wandel je langs vooroorlogse gebouwen in de wijk Beacon Hill. Veel gebouwen maakten deel uit van de ‘Underground Railroad’, een voormalige vluchtweg voor slaven. Museumliefhebbers bezoeken het Museum of Fine Arts, met bijvoorbeeld Egyptische werken en Franse impressionistische schilderijen.

Afstand: 110 km || Reistijd: ongeveer 1 uur

Dag 07: Boston

Vlak bij Boston ligt de Harvard University. Harvard is de oudste universiteit van Amerika en heeft een prachtige campus. Studenten kunnen u  rondleiden over de campus. U kunt ook een self-guided tour volgen. Op de campus, die deels ook in Boston ligt, bevinden zich onder andere het Harvard Museum of Natural History, diverse kunstmusea en de Arnold Arboretum, een grote bomentuin.

Dag 8: Boston - Portland

Aan de kust van Maine ligt het stadje Portland. De ligging direct aan de Atlantische Oceaan betekent natuurlijk dat u mee kunt gaan op cruise, kunt wandelen over de promenade en kunt genieten van het uitzicht over de ruisende golven in Casco Bay. Maar er is meer te beleven. Amusementsparken Funtown Splashtown U.S.A. of Palace Playland bieden een dag vermaak. Houd u niet van pretparken, dan is de Coastal Maine botanische tuin misschien iets voor u, of het Maine Wildlife Park. Van een heel andere orde zijn het Portland Museum of Art en het uitzicht vanaf Portland Observatory.

Afstand: 170 km || Reistijd: ongeveer 2 uur

Dag 09: Portland - Acadia National Park

Acadia National Park ligt grotendeels op Mount Desert Island, waar glooiende heuveltoppen en schilderachtige dorpjes de steile rotsen afwisselen. Daarnaast zijn er veel bossen en kijkt u uit op een mozaïek van meren. Bar Harbor is het grootste dorp in Acadia National Park en dient vaak als uitvalsbasis voor een bezoek. Northeast Harbor is een van de mooiste plaatsen aan de kust van Maine; bij Southwest Harbor vind u de Bass Harbor Head Lighthouse.

Afstand: 280 km || Reistijd: ongeveer 3 uur

Dag 10: Acadia National Park

Een groot deel van Acadia National Park verkent u via de toeristische Loop Road. Die brengt u naar Jordan Pond, een van de mooiste meren van Acadia, en Cadillac Mountain, de hoogste berg aan de oostkust van de Verenigde Staten. De 800 meter lange wandeling op de top van de berg is een aanrader vanwege het prachtige uitzicht met bergen, eilanden, bossen, meren en de kustlijn!

Dag 11: Acadia National Park - White Mountains

De White Mountains strekken zich uit van New Hampshire tot Maine. De bergen, bossen, kloven, watervallen en grotten maken het gebied zowel 's zomers als 's winters een populaire bestemming. Kenmerkend voor White Mountains zijn de overdekte bruggen. Honeymoon Bridge in Jackson is een beroemd voorbeeld dankzij talloze trouwfoto's. Ook de oude treinroutes Conway Scenic Railroad en Cog Railway trekken veel publiek.

Afstand: 380 km || Reistijd: ongeveer 5 uur

Dag 12: White Mountains

Dwars door het White Mountain National Forest loopt de Kancamagus Scenic Byway. U reist terug in de tijd naar een bos zonder moderne voorzieningen. In het najaar zijn de herfstkleuren werkelijk schitterend. Populaire staatsparken in White Mountains zijn Franconia Notch en Crawford Notch. Beide parken hebben een diep dal en watervallen. Om de regio echt te ervaren maakt u een rit met de Conway Scenic Railroad.

Dag 13: White Mountains - Green Mountains

De Green Mountains zijn de oudste en hoogste bergen van de staat Vermont. Er leven veel wilde dieren, zoals bevers, elanden, bruine beren en herten. Afhankelijk van het seizoen zijn er verschillende recreatiemogelijkheden. De herfst is een populair vakantieseizoen vanwege de prachtige verkleuring van de bossen ('indian summer'). Een groot deel van het landschap valt onder het Green Mountain National Forest.

Afstand: 300 km || Reistijd: ongeveer 3 uur

Dag 14: Green Mountains

De Green Mountains strekken zich in vierhonderd kilometer uit tussen Canada en Massachusetts, waar de naam verandert in Berkshires. Het kleine dorp Stowe is een van de belangrijkste plaatsen in het noorden van de Green Mountains. Het Green Mountains-gebied kent veel verschillende vormen van recreatie, afhankelijk van het seizoen. Zo zijn er verschillende wintersportgebieden en kunt u er mountainbiken, wandelen, paardrijden, vissen en kanoën.

Dag 15: Green Mountains - Finger Lakes

Deze groep van lange, smalle meren dankt de naam 'Finger Lakes' aan de gelijkenis met vingers. Cayuga Lake en Seneca Lake vormen het centrum van de regio en behoren tot de diepste wateren van Amerika. De meren zijn ongeveer zestig kilometer lang en zes kilometer breed. Ze liggen in een landschap vol glooiende heuvels met wijngaarden en charmante dorpjes. Toch zijn de meren niet de beroemdste attracties. Dat zijn de honderden watervallen, zoals die in Watkins Glen State Park.

Afstand: 390 km || Reistijd: ongeveer 4 uur

Dag 16: Finger Lakes

De watervallen liggen vaak in State Parks. Een van de bekendste staatsparken in de regio is Taughannock State Park, aan de westelijke oever van Cayuga Lake. Hier ligt de prachtige Taughannock Falls. Via de Gorge Trail (1,5 km one-way) loopt u naar de voet van de 66 meter hoge waterval, die uitkomt in een diepe kom. Andere paden brengen u naar uitzichtpunten boven de waterval.

Dag 17: Finger Lakes - Niagara Falls

'Niagara Falls' is de benaming voor drie watervallen langs de grens van Ontario (Canada) en New York (Amerika). Ongeveer 90% van het water stort via de hoefijzervormige Horseshoe Falls naar beneden, de overige 10% via de American Falls en Bridal Veil Falls op Amerikaans grondgebied. Aan beide zijden van de Niagara Falls bevinden zich voorzieningen, attracties en uitkijktorens. De Niagara Falls behoren tot de zeven natuurlijke wereldwonderen.

Afstand: 190 km || Reistijd: ongeveer 2 uur

Dag 18: Niagara Falls - Gettysburg

Tijdens de Burgeroorlog, in 1863, veranderde Gettysburg voorgoed. National Military Park neemt u mee terug in die tijd. Begin uw bezoek in het bezoekerscentrum en het bijbehorende museum, waar u een rondleiding kunt aanvragen. Wandel over de Soldiers’ National Cemetery, de grote begraafplaats waar president Abraham Lincoln zijn toespraak ‘Gettysburg Address’ hield. In Gettysburg zijn veel musea over de Burgeroorlog, zoals het National Civil War Museum en het Gettysburg Diorama.

Afstand: 550 km || Reistijd: ongeveer 6 uur

Dag 19: Gettysburg - Lancaster

Het gebied van Lancaster wordt bewoond door de Amish. Deze strenge godsdienst gemeenschap gelooft in de letterlijke interpretatie en uitvoering van het woord van God. De Bijbelse geboden houdt men streng in acht. U zult in de Amish gemeenschap nauwelijks mobiele telefoons of televisies tegenkomen, paard en wagen zijn daarentegen geen vreemd verschijnsel. De Amish bedrijven landbouw en huisnijverheid. Wist u trouwens dat James Buchanan, de vijftiende president van de VS, uit Lancaster komt? Zijn voormalige woonhuis, Wheatland, is nog altijd te bezoeken.

Afstand: 90 km || Reistijd: ongeveer 1,5 uur

Dag 20: Lancaster - New York

Vandaag rijdt u terug naar New York. U levert daar de huurauto in en vliegt terug naar Nederland.

Afstand: 260 km || Reistijd: ongeveer 3 uur

Dag 21: Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

Tekst & foto’s: Fly to the West

We use cookies to improve your experience and to help us understand how you use our site. Please refer to our cookie notice and privacy policy for more information regarding cookies and other third-party tracking that may be enabled.