Oost Canada, New England & Niagara Falls - 22 daagse autoreis

Oost Canada, New England & Niagara Falls - 22 daagse autoreis

Met deze gevarieerde autorondreis vanuit Toronto maakt u kennis met Oost-Canada, New England en de Niagara-watervallen. U doorkruist de mooiste natuurgebieden, zoals Algonquin Provincial Park en Mauricie National Park in Canada en de White Mountains in Amerika. Er is een mooie afwisseling van stad en natuur. U bezoekt onder andere Toronto en Franstalig Québec. Uiteraard staan ook de indrukwekkende Niagara Falls op het programma.

Reis van dag tot dag

Dag 01:  Toronto

Uw reis begint in Toronto. Na aankomst haalt u direct de huurauto op op het vliegveld.

Met glanzende wolkenkrabbers en Victoriaanse huizen is Toronto een prachtige mix van oud en nieuw. De stad ligt aan Lake Ontario en heeft fijne parken aan de waterkant. Toronto's skyline wordt gedomineerd door de 553 meter hoge CN Tower. Vanaf het hoogste uitzichtpunt kunt u kilometers ver kijken. Bezoek ook zeker het Royal Ontario Museum, waar de natuurlijke geschiedenis en wereldculturen centraal staan. Alleen al de buitenkant is de moeite waard.

Dag 02:  Toronto

Een leuke wijk in het gevarieerde Toronto is Kensington Market. Dit is een wat alternatieve wijk vol met eettentjes, koffiehuizen, restaurants, supermarktjes en permanente marktkraampjes. De bezoekers van deze wijk zijn een kleurrijke mix van kunststudenten, expats en locals. Van een heel andere orde zijn het "middeleeuwse" kasteel Casa Loma en de moderne City Hall.

Dag 03:  Toronto - Midland

Midland ligt aan de Georgian Bay. In deze baai kunt u verschillende eilandjes bezoeken, zoals Present Island, Quarry Island en Snake Island. Bezienswaardigheden in Midland zelf zijn Sainte-Marie among the Hurons, een historisch park met een nederzetting van Europese kolonisten, en Martyrs' Shrine. Op dit historische grondgebied ligt de beroemde Shrine Church.

Afstand: 150 km || Reistijd: ongeveer 2 uur

Dag 04:  Midland - Algonquin Provincial Park

Algonquin Provincial Park is het oudste en grootste park van Ontario. Op ruim 7.800 vierkante kilometer kunt u genieten van beboste heuvels, moerassen, rivieren en duizenden meren. In Algonquin leven bevers, otters, vossen, wasberen en veel elanden. De toeristische Highway 60 voert u langs verschillende wandelroutes en leuke stopplaatsen, zoals Algonquin Art Centre, Algonquin Visitor Centre en Algonquin Logging Museum. Voor wandelingen en voorzieningen langs de weg heeft u een permit nodig.

Afstand: 320 km || Reistijd: ongeveer 5 uur

Dag 05:  Algonquin Provincial Park

Algonquin dankt zijn naam aan de Algonquin-indianen die er ooit woonden. Wilt u vanaf Highway 60 verder het park in, ga dan te voet of per boot. Langs de parkweg vind u diverse wandelroutes en meren met stranden waar u kano's kunt huren. In Algonquin leven naast elanden en ander wildlife ook wolven. Ze zijn vooral in de zomer goed te horen. De beste tijden om wildlife te spotten zijn ‘s morgens vroeg en ‘s avonds rond zonsondergang. Elanden ziet u vooral in mei/juni.

Dag 06:  Algonquin Provincial Park - Kingston

Kingston ligt aan Lake Ontario en is populair vanwege boottochten door het labyrint van de Thousand Islands. Leuk zijn Boldt Castle en het eiland ‘Just Room Enough’, met precies één huis. In Kingston zelf zijn historische bouwwerken, zoals de City Hall, St. George’s Cathedral en Bellevue House.

Afstand: 300 km || Reistijd: ongeveer 5 uur

Dag 07:  Kingston - Ottawa

Ottawa is het politieke hart van Canada. Het statige Parliament Hill, op de zuidoever van de Ottawa-rivier, is de thuishaven van de overheid. Bekijk hier de wisseling van de wacht, die elke morgen om 10:00 uur plaatsvindt. Parliament Hill ondergaat vanaf 2019 een tien jaar lange renovatie. Het Centre Blok met Peace Tower is al die tijd gesloten. Dwars door Ottawa stroomt het Rideau-kanaal, dat eindigt als dubbele waterval in Rideau Falls Park. Op het kanaal kunt u 's zomers varen en 's winters schaatsen.

Afstand: 190 km || Reistijd: ongeveer 2 uur

Dag 08:  Ottawa - Mont-Tremblant

Met een overvloed aan meren en rivieren is het grote Mont-Tremblant National Park een paradijs voor kanoërs. Het oudste nationale park van Québec ligt in de bergen van de Laurentides, met de gelijknamige Mont-Tremblant als hoogste piek. Vanuit de (wintersport)plaats, die ook Mont-Tremblant heet, kunt u met een gondelbaan naar boven om te wandelen of van het uitzicht te genieten.

Afstand: 150 km || Reistijd: ongeveer 2 uur

Dag 09:  Mont-Tremblant

Mont-Tremblant National Park bestaat uit drie delen, waarvan Diable het meest ontwikkeld is. De populairste activiteit is de Via Ferrata du Diable: een wandel- en klimparcours op een rotswand. Via stalen kabels en bruggen gaat u naar een hoogte van tweehonderd meter. U kunt het gebied ook vanaf het water verkennen. Ga mee met een kano- of rafttocht over de Diable-rivier en laat u door de gids informeren over de flora en fauna. Het is ook mogelijk om een kano of kajak te huren en op eigen gelegenheid over de rivier te peddelen. Ga voor meer informatie naar het Centre d’Activités, in de plaats Mont-Tremblant.

Dag 10:  Mont-Tremblant - Montreal

Montréal is een van Canada's oudste steden en bied u , naast een boeiende geschiedenis, ook prachtige architectuur en goede restaurants. In het oude centrum (Vieux-Montréal of Old Town) waant u zich even in Frankrijk. Loop langs historische gebouwen, pak een terrasje op Place Jacques-Cartier en bewonder de Basilique Notre-Dame aan Place d’Armes. Vooral het altaar is indrukwekkend: het goud contrasteert prachtig met de blauwe koepel. In de basiliek staat ook een enorm orgel.

Afstand: 130 km || Reistijd: ongeveer 1,5 uur

Dag 11:  Montreal - La Mauricie National Park

La Mauricie National Park ligt tussen Québec City en Montréal. Het park is vooral bekend om zijn vele wateren: na de ijstijd bleven er meer dan 150 meren over. Kanoën en zwemmen zijn dan ook populaire activiteiten. Daarnaast kunt u in La Mauricie prachtig wandelen.

U overnacht buiten het park, bijvoorbeeld in Shawinigan of Trois-Rivières

Afstand: 200 km || Reistijd: ongeveer 2,5 uur

Dag 12:  La Mauricie National Park - Québec City

Québec wordt omgeven door een historische stadsmuur, die het meest intact is in het westen van Vieux-Québec (het oude stadscentrum). Vieux-Québec bestaat uit Haute-Ville en Basse-Ville. Bekijk in Haute-Ville ook het Château Frontenac, een kasteelachtig hotel. Wandel over Terrasse Dufferin, een brede boulevard langs de St. Lawrence-rivier. Leuk en opvallend is La Citadelle, een stervormig bastion met een schitterend uitzicht over de stad.

Afstand: 170 km || Reistijd: ongeveer 2 uur

Dag 13:  Québec City

Het bekendste park in Québec City is Parc des Champs-de-Bataille. De veldslag die hier in 1759 plaatsvond, wordt herdacht in Musée du Fort. Leuk in Basse-Ville (de benedenstad) is Place-Royale, het oudste en meest Europees ogende stadsdeel. Leer meer hierover in Musée de la Place Royale. In Musée de la Civilisation krijgt u een goede indruk van Québec City. Wandel ook zeker langs de restaurants, boetiekjes en kunstnijverheidszaken aan de Rue du Petit-Champlain.

Dag 14:  Québec City - Sherbrooke

Sherbrooke is een mooie overnachtingsplaats tussen de grote steden in Canada en bezienswaardigheden in de VS. De Magog-rivier en Lac des Nations zorgen voor een mooie uitstraling. U kunt heerlijk wandelen en fietsen over de promenade. De verlichte dam is ook een bezoek waard!

Afstand: 230 km || Reistijd: ongeveer 2,5 uur

Dag 15:  Sherbrooke - White Mountains

De White Mountains strekken zich uit van New Hampshire tot Maine. De bergen, bossen, kloven, watervallen en grotten maken het gebied zowel 's zomers als 's winters een populaire bestemming. Kenmerkend voor White Mountains zijn de overdekte bruggen. Honeymoon Bridge in Jackson is een beroemd voorbeeld dankzij talloze trouwfoto's. Ook de oude treinroutes Conway Scenic Railroad en Cog Railway trekken veel publiek.

Afstand: 200 km || Reistijd: ongeveer 2,5 uur

Dag 16:  White Mountains

Dwars door het White Mountain National Forest loopt de Kancamagus Scenic Byway. U reist terug in de tijd naar een bos zonder moderne voorzieningen. In het najaar zijn de herfstkleuren werkelijk schitterend. Populaire staatsparken in White Mountains zijn Franconia Notch en Crawford Notch. Beide parken hebben een diep dal en watervallen. Om de regio echt te ervaren maakt u een rit met de Conway Scenic Railroad (foto).

Dag 17:  White Mountains - Green Mountains

De Green Mountains zijn de oudste en hoogste bergen van de staat Vermont. Er leven veel wilde dieren, zoals bevers, elanden, bruine beren en herten. Afhankelijk van het seizoen zijn er verschillende recreatiemogelijkheden. De herfst is een populair vakantieseizoen vanwege de prachtige verkleuring van de bossen ('indian summer'). Een groot deel van het landschap valt onder het Green Mountain National Forest.

Afstand: 300 km || Reistijd: ongeveer 3 uur

Dag 18:  Green Mountains - Finger Lakes

Deze groep van lange, smalle meren dankt de naam 'Finger Lakes' aan de gelijkenis met vingers. Cayuga Lake en Seneca Lake vormen het centrum van de regio en behoren tot de diepste wateren van Amerika. De meren zijn ongeveer zestig kilometer lang en zes kilometer breed. Ze liggen in een landschap vol glooiende heuvels met wijngaarden en charmante dorpjes. Toch zijn de meren niet de beroemdste attracties. Dat zijn de honderden watervallen, zoals die in Watkins Glen State Park

Afstand: 390 km || Reistijd: ongeveer 4 uur

Dag 19:  Finger Lakes - Niagara Falls

'Niagara Falls' is de benaming voor drie watervallen langs de grens van Ontario (Canada) en New York (Amerika). Ongeveer 90% van het water stort via de hoefijzervormige Horseshoe Falls naar beneden, de overige 10% via de American Falls en Bridal Veil Falls op Amerikaans grondgebied. Aan beide zijden van de Niagara Falls bevinden zich voorzieningen, attracties en uitkijktorens. De Niagara Falls behoren tot de zeven natuurlijke wereldwonderen.

Afstand: 190 km || Reistijd: ongeveer 2 uur

Dag 20:  Niagara Falls

Wilt u de Niagara Falls vanuit een ander perspectief bekijken, steek dan de Rainbow Bridge over. De populairste attractie is de Maid of the Mist, een boottocht naar de voet van de watervallen. Een andere attractie om het watergeweld van dichtbij te bekijken is de Cave of the Winds, die begint met een 53 meter diepe afdaling per lift in de Niagara Gorge. Vervolgens word u over houten bruggen en trappen naar het Hurricane Deck geleid, op zes meter afstand van de Bridal Veil Falls.

Dag 21:  Niagara Falls - Toronto

Vandaag levert u de huurauto in op de luchthaven van Toronto en vliegt u terug naar Nederland.

Afstand: 130 km || Reistijd: ongeveer 1,5 uur

Dag 22:  Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

Tekst & foto’s: Fly to the West

We use cookies to improve your experience and to help us understand how you use our site. Please refer to our cookie notice and privacy policy for more information regarding cookies and other third-party tracking that may be enabled.