Southern Music States - 19 daagse autoreis

Southern Music States - 19 daagse autoreis

Beleef de muziekstaten vol country, rhythm & blues in het zuiden van de Verenigde Staten. Deze route begint en eindigt in Tampa, wat maakt dat u deze muziekreis makkelijk kunt uitbreiden met de stranden en pretparken van Florida. Hoogtepunten als Memphis, Nashville, Clarksdale en New Orleans ontbreken niet in deze route. Klinkt dit als muziek in uw oren? Dan is een rondreis door Amerika's Southern Music States iets voor u.

Reis van dag tot dag

Dag 01: Tampa

Uw reis begint in Tampa. Na aankomst haalt u direct de huurauto op op de luchthaven.

Pretpark- en dierenliefhebbers zijn in Tampa aan het goede adres. Florida Aquarium en Busch Garden zullen hoog op uw lijstje staan. Ga voor zeekoeien naar Manatee Viewing Center, grote katachtigen bekijkt u in Big Cat Rescue. Ooit was het opvallende Henry B. Plant Museum een hotel voor rijke treinreizigers, nu is het een origineel museum. Wandelen en fietsen doet u in Lettuce Lake State Park en op Bay Shore Boulevard.

Dag 02:  Tampa - Tallahassee

Tallahassee is weliswaar de hoofdstad van Florida, het is niet de plaats die deze staat het meest kenmerkt. De vriendelijke, rustige stad is gelegen in een relatief groene omgeving en herbergt niets van de pretparken en drukke boulevards waar andere steden mee pronken. Tallahassee ligt in zowel cultureel als geografisch opzicht dichter bij Atlanta dan bij Miami. De stad herbergt twee universiteiten en een aantal musea. Rondom Tallahassee kunt u een bezoek brengen aan diverse wildparken en zoetwaterbronnen.

Afstand: 450 km || Reistijd: ongeveer 4 uur

Dag 03:  Tallahassee - Mobile

Mobile is een authentieke stad in de staat Alabama. Het ligt aan de Mobile Bay, in de golf van Mexico. Populaire attracties in Mobile zijn het Battle Ship Memorial Park, met schepen en andere militaire apparatuur uit de Tweede Wereldoorlog en het Mobile Museum of Art, met een diverse kunstcollectie. Kuststadje Mobile is een van de oudste steden aan de Gulf Coast en is beroemd om haar historische huizen, festivals en gezellige clubs zoals de Callaghans Irish Social Club. Ook kunt u tochten maken per airboat om alligators te spotten.

Afstand: 390 km || Reistijd: ongeveer 3,5 uur

Dag 04:  Mobile - New Orleans

New Orleans ('The Big Easy') is een stad met vele gezichten. Zo is het de bakermat van de jazz, heeft het een multicultureel en tolerant karakter, zijn er veel plantagehuizen uit vroegere tijden en vind u er veel achttiende- en negentiende-eeuwse architectuur. De oudste en bekendste wijk is French Quarter, met een wirwar van gezellige straten met cafés, musea en muziekclubs en typisch Spaanse gebouwen, balkons en pleintjes.

Afstand: 230 km || Reistijd: ongeveer 2 uur

Dag 05:  New Orleans

In French Quarter bezoeken veel toeristen Bourbon Street, waar u elk moment van de dag terecht kunt in bars, restaurants en souvenirshops. Jackson Square daarentegen is het historische hart van de wijk. Het mooie park bestaat deels uit een groot plein met historische gebouwen, zoals de St. Louis Cathedral, de Cabildo (waar de Louisiana Purchase getekend werd en tegenwoordig het Louisiana State Museum gevestigd is) en de Presbytere, een museum over Mardi Gras.

Dag 06:  New Orleans - Natchez

Natchez is de oudste nederzetting aan de Mississippi-rivier. Hier vind u geen pretparken, industriële kades of extreem toeristische trekpleisters. Maar wel wandelroutes en het historische Downtown. Begin uw bezoek bij het Natchez Visitor Center, waar u plattegronden en brochures over activiteiten in de omgeving kunt ophalen. Maak vervolgens een wandeling langs de weidse waterkant, volg een wandelroute door het historische Downtown of duik in een van de kunstgalerijen. Ook leuk: Vaar met een raderboot over de Mississippi! Er is genoeg te beleven.

Afstand: 270 km || Reistijd: ongeveer 3 uur

Dag 07:  Natchez - Clarksdale

Clarksdale in Mississippi is hét hart van the blues. Niet alleen muzikanten Sam Cooke en Ike Turner zagen hier het levenslicht, ook bluesspelers John Lee Hooker, Big Jack Johnson en Muddy Waters werden in Clarksdale geboren. Clarksdale ligt langs de zogenaamde Blues Trail. Deze legendarische Blues Highway of Route 61 voert u mee van countryhoofdstad Nashville in Tennessee naar de broeierige jazz van New Orleans in Louisiana. Een interessante stop op de route is Indianola, de geboorteplaats van BB King. Hier kunt u het BB King museum bezoeken.

Afstand: 350 km || Reistijd: ongeveer 4 uur

Dag 08:  Clarksdale - Memphis

Twee legendarische personen drukten hun stempel op de stad Memphis: burgerrechtenactivist Martin Luther King en superster Elvis Presley. Daarnaast is de stad langs de Mississippi-rivier de bakermat van de bluesmuziek, een genre dat goed vertegenwoordigd wordt in de historische Beale Street. De straat zit vol met restaurants, cafés en bruisende clubs, waaronder BB Kings Blues Club.

Afstand: 120 km || Reistijd: ongeveer 1,5 uur

Dag 09:  Memphis

Bezoek in 'The River City' Mempis ook de Sun Studio, waar grootheden als Elvis Presley, Johnny Cash en Jerry Lee Lewis hun hits opnamen. Vanaf het museum vertrekt een gratis shuttlebus naar het Rock ‘n’ Soul Museum en Graceland. Het landgoed van Elvis Presley biedt een uniek kijkje in het leven van de King of Rock ‘n Roll. Er zijn verschillende tours mogelijk, waarbij u onder andere Elvis’ villa, vliegtuigen, auto’s en zijn laatste rustplaats bezoekt.

Dag 10:  Memphis - Nashville

Nashville is de hoofdstad van de country- en westernmuziek. In de vele tentjes langs Broadway kunt u kennismaken met deze Amerikaanse folklore. Broadway maakt deel uit van Music Row, het stadsdeel ten zuidwesten van downtown. Hier vind u honderden muziekbedrijven, voornamelijk gerelateerd aan countrymuziek, gospel en hedendaagse christelijke muziek. Het Ryman Auditorium is Nashvilles belangrijkste concertgebouw.

Afstand: 340 km || Reistijd: ongeveer 3 uur

Dag 11:  Nashville

Echte countryliefhebbers mogen ook het Country Music Hall of Fame and Museum in Nashville niet overslaan. Vanaf het museum vertrekken dagelijks tours naar de RCA Studio B, de geboorteplaats van de ‘Nashville Sound’. Tot 1974 was Nashville de locatie van Grand Ole Opry, ‘s werelds langstlopende countrymuziekprogramma. Tegenwoordig wordt het radioprogramma verschillende malen per week live opgenomen in het Grand Ole Opry House. Wilt u een live-uitzending bijwonen, zorg dan dat u op tijd (online) tickets bemachtigt. Een andere muzikale activiteit is The Johnny Cash Museum.

Dag 12:  Nashville - Chattanooga

Chattanooga is een van de beste plaatsen in de Deep South voor liefhebbers van buitensportactiviteiten: hiken, fietsen, watersporten; het kan er allemaal. Bent u niet sportief aangelegd, wandel dan door Coolidge Park of over de Walnut Street Bridge. Een populaire attractie ligt een half uur rijden naar het zuiden: Lookout Mountain. Maak een treinritje naar de bergtop, bezoek de Ruby Falls en de prachtige tuin Rock City.

Afstand: 220 km || Reistijd: ongeveer 2 uur

Dag 13:  Chattanooga - Atlanta

In Atlanta, de hoofdstad van Georgia, gaan zuidelijke tradities en moderne wolkenkrabbers hand in hand. Een leuke plek om uw bezoek te beginnen is in het grote Centennial Olympic Park, waar de Olympische Spelen van 1996 plaatsvonden. U vind hier ook het hoofdkwartier van nieuwszender CNN en World of Coca-Cola. Maak vooral een fietstour over de Beltline, een voormalig treinspoor waar nu een 35 kilometerslang fiets- en wandelpad is gerealiseerd.

Afstand: 190 km || Reistijd: ongeveer 2 uur

Dag 14:  Atlanta - Macon

Macon is een middelgrote stad in het hart van de Amerikaanse staat Georgia. De stad kent een rijke geschiedenis, die onder andere naar voren komt in de historische huizen zoals Cannonball House. Macon ontstond ooit bij een van de eerste Europese forten in de regio. Enkele bezienswaardigheden zijn het High Falls State Park, Ocmulgee National Monument en het Museum of Arts and Sciences. Macon staat bekend als de zuidelijke toegangspoort van de Antebellum Trail. Deze scenic route omvat zeven historische stadjes van Athens naar Macon.

Afstand: 140 km || Reistijd: ongeveer 1,5 uur

Dag 15:  Macon - Savannah

Savannah is een populaire toeristenstad, dankzij de Amerikaanse Antebellum-architectuur met plantages en landhuizen, de lange geschiedenis en haar charmante gastvrijheid. De binnenstad van Savannah is gekroond tot National Historic Landmark. Vele bezoekers bewonderen de meer dan twintig oude pleinen met een rustieke sfeer en de omringende gebouwen. Een leuke plek is Forsyth Park, met een prachtige fontein, monumenten en tuinen.

Afstand: 270 km || Reistijd: ongeveer 2,5 uur

Dag 16:  Savannah - Saint Augustine

Geschiedenisliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Saint Augustine. De plaats werd in 1565 door de Spanjaarden gesticht en is daarmee de oudste, continu bewoonde Europese nederzetting in de Verenigde Staten. Zwerf door de geplaveide straten met eeuwenoude gebouwen en monumenten en bezoek een van de talloze musea. Het 144 blokken tellende Historic District is één groot openluchtmuseum. Hier herleven oude tijden met paardenkoetsen en gekostumeerde gidsen.

Afstand: 280 km || Reistijd: ongeveer 3 uur

Dag 17:  Saint Augustine - Tampa

Tampa's directe omgeving is heel waterrijk. De stad wordt omgeven door baaien en ligt aan de monding van de Hillsborough-rivier. Langs de waterkant vind u een promenade: de levendige Bay Shore Boulevard van maar liefst 7,2 kilometer lang. Fietsers en wandelaars genieten er van de prachtige uitzichten op het water en de stad.

Afstand: 310 km || Reistijd: ongeveer 3 uur

Dag 18:  Tampa

Vandaag levert u de huurauto in op de luchthaven van Tampa en vliegt u terug naar Nederland.

Dag 19:  Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

Tekst & foto’s: Fly to the West

We use cookies to improve your experience and to help us understand how you use our site. Please refer to our cookie notice and privacy policy for more information regarding cookies and other third-party tracking that may be enabled.