Vulkanen, Rockies & strand - 27 daagse autoreis

Vulkanen, Rockies & strand - 27 daagse autoreis

Deze autorondreis bevat alle hoogtepunten van Noordwest-Amerika. U bezoekt Rocky Mountain National Park en reist via cowboystadjes naar het bruisende, boerende en bizondere Yellowstone. U bezoekt ook Grand Teton, de Columbia River Gorge, vulkaan Mount Rainier, de Oregon Coast en het regenwoud in Olympic National Park.

Reis van dag tot dag

Dag 01:  Denver

Uw reis begint in Denver. Na aankomst haalt u direct de huurauto op op het vliegveld.

'Mile High City' Denver ligt precies op één mijl hoogte, in de schaduw van de Rocky Mountains. Denver, ooit een goudzoekersnederzetting, combineert de charme van een bedrijvige stad met het mysterie van het Wilde Westen. Opvallend is het Colorado State Capitol met zijn gouden koepel. In het gebouw is een museum gevestigd, doordeweeks zijn er gratis tours. Lower Downtown Denver, LoDo voor ingewijden, heeft gezellige straten met historische gebouwen. Larimer Square is dé ontmoetingsplaats.

Dag 02:  Denver

Breng in Denver een bezoek aan het History Museum, het Denver Art Museum, het Black American Museum of maak een dagtocht door de omgeving. Erg mooi is de Mount Evans Scenic Byway, de hoogst gelegen verharde autoweg in Amerika. Op de 4.348 meter hoge top van Mount Evans heeft u een mooi uitzicht op de Front Range van de Rocky Mountains.

Dag 03:  Denver - Rocky Mountain NP (Estes)

Rocky Mountain National Park in Colorado geeft u  een goede indruk van de gelijknamige bergketen, die zich 4.800 kilometer uitstrekt van Alaska tot Nieuw-Mexico. De oostkant van Rocky Mountain National Park is relatief droog en wordt gekenmerkt door spitse bergtoppen en diepe dalen. Estes Park vormt de toegangspoort. Hier kunt u paardrijden, raften en mountainbiken. Vanuit Estes Park bereikt u gemakkelijk Bear Lake, waar diverse meren liggen en waar u goed kunt wandelen. De hoog gelegen Trail Ridge Road brengt u over de bergtoppen en dwars door uitgestrekte toendra naar de andere kant van het park. Sommige mensen ervaren hoogtevrees of hoogteziekte tijdens het rijden van deze weg.

U overnacht in een plaats vlak bij het park, bijvoorbeeld Estes.

Afstand: 120 km || Reistijd: ongeveer 2 uur

Dag 04:  Rocky Mountain NP (Estes)

De 77 kilometer lange Trail Ridge Road is de hoofdweg van Rocky Mountain National Park. Tijdens uw rit ziet u valleien, toendra en de Colorado-rivier, die grote delen van het Amerikaanse landschap (waaronder de Grand Canyon!) bepaald heeft. Een letterlijk hoogtepunt is Longs Peak, de hoogste berg van het park. De vlakke top torent boven alle andere bergen uit en is vanuit bijna het gehele park te zien. Dieren die u onderweg tegen kunt komen zijn onder andere herten, elanden, dikhoornschapen en zwarte beren. Als u onderweg uitstapt kunt u al goed voelen hoe ijl de lucht is. Een korte wandeling kan daarom al heel pittig zijn.

Dag 05. Rocky Mountain NP (Estes) - Cheyenne

Cheyenne is de hoofdstad van de staat Wyoming. Deze cowboystad heeft zijn authentieke charme behouden. Boeven, corrupte rechters, ontsnappingen uit de gevangenis; de Cheyenne Gunslingers zetten in het hoogseizoen een levensechte Old West-show neer. De laatste volle week van juli staat in het teken van de Cheyenne Frontier Days. Dit is Amerika's grootste rodeo in de open lucht. Een andere trots van Cheyenne is het Wyoming State Capitol. Op werkdagen mag u binnen rondkijken.

Afstand: 150 km || Reistijd: ongeveer 2 uur

Dag 06. Cheyenne - Rapid City

Rapid City heeft als bijnaam de ‘Gateway to the Black Hills’. Het is een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het beeldhouwwerk Mount Rushmore en zijn indiaanse tegenhanger Crazy Horse Memorial. Mount Rushmore bestaat uit de hoofden van oud-presidenten Washington, Jefferson, Roosevelt en Lincoln. Het Crazy Horse Memorial is het antwoord van de Native Americans en nog altijd in aanbouw. Eenmaal voltooid zal dit het grootste beeldhouwwerk ter wereld zijn.

Afstand: 480 km || Reistijd: ongeveer 5 uur

Dag 07:  Rapid City

Vanuit Rapid City rijd u gemakkelijk naar Custer State Park: het grootste natuurreservaat van South Dakota. Dit park is beroemd vanwege zijn vergezichten over weidse prairies en haar kudde van zo'n 1.400 bizons. U heeft de grootste kans om de bizons te zien op de Wildlife Loop Road in het zuiden van het park, met name in de ochtend en avond. Ook leven in Custer State Park elanden, muildierherten, berggeiten en poema’s.

Dag 08:  Rapid City - Sheridan

Met zijn authentieke Main Street, cowboywinkels met zadels en lasso's en de Bighorn Mountains op de achtergrond is Sheridan een leuke plaats om te overnachten. Tussen Yellowstone en Sheridan rijd u dwars door de Bighorn Mountains, ook wel 'het zusje van de Rocky Mountains' genoemd. Het weidse landschap is gevarieerd. U ziet tijdens uw rit onder andere bossen, grasvlakten, schilderachtige bergen, valleien en kristalheldere meren.

Afstand: 390 km || Reistijd: ongeveer 3,5 uur

Dag 09:  Sheridan - Cody

Een cowboy op de prairie, zo voelt u u zich in Cody. Het stadje dweept graag met het ruige imago van het wilde westen. Cody werd vernoemd naar William Frederick Cody ("Buffalo Bill"). Een leuke bezienswaardigheid hier is Old Trail Town, met historische (gerestaureerde) gebouwen. U kunt ook de omgeving in wildweststijl verkennen per paard of huifkar. Bezoek ook eens het Buffalo Bill Historical Center.

Afstand: 240 km || Reistijd: ongeveer 3 uur

Dag 10:  Cody - Yellowstone National Park

Warmwaterbronnen in alle kleuren van de regenboog, pruttelende poelen, zwaveldampen en geisers; Yellowstone National Park bestaat uit een indrukwekkende verzameling geologische verschijnselen. Je kunt alle bezienswaardigheden bereiken via de 229 kilometer lange Grand Loop Road, deze loopt in een 8-vorm door het park. Een bezoek aan Yellowstone is extra bijzonder als je een zwarte beer, grizzly, bizon of wolf ziet. Een vaak geziene inwoner is de elk (wapitihert). In Yellowstone leven maar liefst 35.000 herten; het is de grootste populatie elks ter wereld.

Afstand: 160 km || Reistijd: ongeveer 2,5 uur

Dag 11:  Yellowstone National Park

Yellowstone National Park bevat de helft van de geisers op aarde. De meeste geisers vind u in het parkdeel 'Geyser Country'. Hier liggen 150 stuks op anderhalve vierkante kilometer. Old Faithful is de beroemdste. Hij laat ongeveer elk anderhalf uur een krachtige stroom water en stoom de lucht in spuiten. U kunt er letterlijk op wachten. Naast geisers en warmwaterbronnen heeft Geyser Country aardspleten waaruit gassen ontsnappen en modderpoelen.

Dag 12:  Yellowstone National Park

Een bijzonder gezicht vormen de heetwaterbronnen die travertin naar boven brengen, een zachte witte substantie. De bronnen zorgen ervoor dat er dagelijks twee ton gesteente aan de tientallen meters hoge kalkstenen terrassen bij Mammoth Hot Springs wordt toegevoegd. Een andere opvallende verschijning in Yellowstone National Park is de felgekleurde Grand Prismatic Spring. Dit is de grootste warmwaterbron van het park, met een diameter van 113 meter en een diepte van 37 meter.

Dag 13:  Yellowstone National Park - Grand Teton

Vlak onder Yellowstone ligt een ander natuurwonder: Grand Teton National Park. In het oosten van dit gevarieerde landschap slingert de Snake-rivier door het brede Jackson Hole-dal. In het westen ziet u de besneeuwde toppen van de steile Teton Range. Mormon Row is het fotograferen waard: deze twee schuren uit 1880 vormen in het ochtendlicht een prachtig plaatje. U kunt dit park prima per auto of camper verkennen via de Inner – en Outer Park Road, maar vergeet niet onderweg te stoppen voor een verbluffend uitzicht of een stevige wandeling.

U overnacht in een plaats vlak bij het park, bijvoorbeeld Jackson Hole.

Afstand: 90 km || Reistijd: ongeveer 1,5 uur

Dag 14:  Grand Teton

Het glasheldere Jenny Lake District is een populaire bestemming onder wandelaars in Grand Teton National Park. In het zomerseizoen vaart er een veerpont. Hoogtepunten langs het meer zijn Cascade Canyon, het uitzicht bij Inspiration Point en de Hidden Falls (een 60 meter hoge waterval). Ook langs het grote Jackson Lake is het prachtig wandelen. Informatie over de kunst en cultuur van indianen vind u in het bezoekerscentrum van Colter Bay District.

Dag 15:  Grand Teton - Craters of the Moon

Lange tijd dacht men dat het er op de maan ongeveer zo uit zou zien als in Craters of the Moon. Dit vulkanische landschap bevat lavagrotten en kraters. U kunt het onaardse gebied met uw auto of camper verkennen via de Loop Road (11 km). Deze voert u langs grillige vulkanische formaties, lavabrokken en sintelkegels. Lavastromen zorgden voor het ontstaan van tunnels en grotten. U kunt hier zonder angst doorheen wandelen; de laatste vulkaanuitbarsting was ongeveer 2100 jaar geleden.

U overnacht in een plaats vlakbij het park, zoals Twin Falls of Idaho Falls.

Afstand: 310 km || Reistijd: ongeveer 4 uur

Dag 16:  Craters of the Moon - Boise

Boise, de hoofdstad van Idaho, zal niet bij iedereen een belletje doen rinkelen. Toch is er genoeg te beleven. Bekijk het Idaho State Capitol of ga naar Old Town of Old Idaho Peniteniary (een oude gevangenis) voor historisch vermaak. In het charmante downtown vind u eettentjes, boetiekjes en antiekwinkeltjes. Een frisse neus halen kan in Boise River & Greenbelt: een lange natuurstrook langs de rivieroever. Bezoek ook het pittoreske Basque Block.

Afstand: 290 km || Reistijd: ongeveer 3 uur

Dag 17:  Boise - Pendleton

'Wild and woolly' Pendleton is een van de grotere steden in oostelijk Oregon. Het trekt veel toeristen vanwege de grote jaarlijkse rodeo oftewel de 'round-up' en de bijzondere wollen shirts die er geproduceerd worden. Om meer te weten te komen over de wilde geschiedenis - inclusief saloons en opiumtenten - neemt u deel aan een Underground Tour. Op weg van en naar Pendleton doorkruist u een heuvelachtig landschap met veel ranches en landbouwbedrijven.

Afstand: 360 km || Reistijd: ongeveer 4 uur

Dag 18:  Pendleton - The Dalles

In The Dalles startte in de negentiende eeuw de Oregon Trail. Pioniers en handelaren laadden in The Dalles hun vrachten over op vloten om vervolgens de Columbia-rivier af te varen. Bij The Dalles begint de prachtige Columbia River Gorge, die doorloopt tot aan Portland. Highlights zijn het uitzicht vanaf Women's Forum Viewpoint over de rivierkloof, de wandeling door de groene Oneonta Gorge en de 186 meter hoge Multnomah Falls.

Afstand: 200 km || Reistijd: ongeveer 2 uur

Dag 19:  The Dalles - Mount Rainier

Het hart van Mount Rainier National Park is de 4.392 meter hoge vulkaan Mount Rainier. Hoewel hij al 150 jaar niet is uitgebarsten, verraden rookpluimen dat hij nog niet is uitgedoofd. Het centrum van het park heet 'Paradise'. Hier zijn uitgestrekte weides met wilde bloemen, ruisende watervallen en rivierkloven, met zicht op de reus Mount Rainier. Vanuit de westingang is Paradise altijd bereikbaar. Het parkdeel Sunrise is alleen bereikbaar van juli/begin augustus tot eind september/begin oktober.

U overnacht in het park of bijvoorbeeld in Ashford/Eatonville (west)

Afstand: 380 km || Reistijd: ongeveer 4,5 uur

Dag 20:  Mount Rainier

Paradise is het meest bezochte gebied van Mount Rainier National Park. Het centrum van deze parkregio zijn het Henry M. Jackson Visitor Center en de Paradise Inn, gelegen aan de Valley Road, een lus van de doorgaande parkweg. Aan de Valley Road (eenrichtingsweg) starten een paar schitterende wandelingen, die duidelijk maken waarom het gebied Paradise heet. Een van de mooiste wandelingen is de Skyline Trail tot de Myrtle Falls (1,6 km round trip).

U overnacht in het park of bijvoorbeeld in Ashford/Eatonville (west)

Dag 21:  Mount Rainier - Portland

The City of Roses. Stumptown. Beervana. Portland heeft veel bijnamen. Naast rozen en bier is de vrijzinnige sfeer kenmerkend voor de stad. Portland is een stad van creatievelingen. Er zijn veel (alternatieve) bands, kunstgalerijen, boetiekjes en winkeltjes die handgemaakte spullen verkopen. Voor een prachtig uitzicht op de stad en Mount Hood bezoekt u de Pittock Mansion.

Afstand: 250 km || Reistijd: ongeveer 3 uur

Dag 22:  Portland - Cannon Beach

Het charmante Cannon Beach is een van de populairste badplaatsen aan de kust van Oregon. De grote publiekstrekkers liggen aan de kust: de glorieuze Haystack Rock, Ecola State Park en de witte zandstranden die zich mijlenver uitstrekken. Vanuit Cannon Beach kunt u de Three Capes Scenic Route rijden om een goed beeld te krijgen van de Oregon Coast.

U overnacht in bijvoorbeeld Seaside, Warrenton of Astoria

Afstand: 130 km || Reistijd: ongeveer 1,5 uur

Dag 23:  Cannon Beach - Olympic

Olympic bestaat uit verschillende gebieden, die soms ver uit elkaar liggen. Kijk dus goed hoeveel tijd u heeftf en welke gebieden u wilt bezoeken. Aan de westkant zijn Rialto Beach en Ruby Beach een bezoek waard. Op deze zandstranden schiet u prachtige plaatjes dankzij hoge 'seastacks' in de zee. Vanuit de westkant bezoekt u ook het knalgroene Hoh Rain Forest. Via de noordzijde bereikt u de hoge bergen van Hurricane Ridge en het fotogenieke Crescent Lake.

U overnacht in bijvoorbeeld Port Angeles/Forks (noordzijde) of Quinault/Ocean Shores/Aberdeen (zuidwest)

Afstand: 410 km || Reistijd: ongeveer 5,5 uur

Dag 24:  Olympic

De westzijde van Olympic is veel natter dan de oostzijde. In het westen vind u het Hoh Rain Forest, een gematigd regenwoud met veel naaldbomen, loofbomen, mossen en varens. Hier valt jaarlijks zo’n vier meter regen! Het regenwoud is een van de natste plekken op het Amerikaanse vasteland. In de dalen aan de oostzijde van het park bevinden zich grote stukken oerbos.

U overnacht in bijvoorbeeld Port Angeles/Forks (noordzijde) of Quinault/Ocean Shores/Aberdeen (zuidwest)

Dag 25:  Olympic - Seattle

Seattle, bijgenaamd ‘Emerald City’, is de thuishaven van Boeing, de espressomachine en Starbucks. De stad werd begin jaren negentig wereldwijd bekend toen bands als Nirvana, Pearl Jam en Alice in Chains er de basis voor de grunge rock legden. De muziek komt tot leven in het gerenommeerde museum Experience Music Project, waar ook veel aandacht is voor Jimi Hendrix, die opgroeide in Seattle.

Afstand: 240 km || Reistijd: ongeveer 3 uur

Dag 26:  Seattle

Vandaag levert u de huurauto in op de luchthaven van Seattle en vliegt u terug naar Nederland.

Dag 27: Amsterdam

Aankomst in Amsterdam

Tekst & foto’s: Fly to the West

We use cookies to improve your experience and to help us understand how you use our site. Please refer to our cookie notice and privacy policy for more information regarding cookies and other third-party tracking that may be enabled.