Zuid-Afrika, Swaziland & Lesotho - 22 daagse autoreis

Zuid-Afrika, Swaziland & Lesotho-22 daagse autoreis

Deze boeiende en complete route voert u langs alle hoogtepunten van het veelzijdige Zuid Afrika. Vanuit Johannesburg vertrekt u via de prachtige Panoramaroute naar het Kruger Nationaal Park met de Big Five! U maakt de oversteek naar het pure Afrika bij de authentieke Wild Coast, Swaziland en Lesotho. De veelzijdige Tuinenroute brengt u naar uw eindbestemming Kaapstad.

Reis van dag tot dag

Dag 01: Amsterdam – Johannesburg
Na aankomst op de luchthaven van Johannesburg wordt u naar uw hotel in Johannesburg gebracht voor de eerste overnachting. Of u haalt de huurauto op en rijdt zelf naar uw hotel.

Dag 02: Johannesburg – Kruger Nationaal Park
U rijdt vandaag een mooie route naar de provincie Mpumalanga, ‘het land van de rijzende zon’. Op de schitterende Panoramaroute ziet u bijzondere vergezichten als God’s Window, de Three Rondavels en de Blyde Rivier Canyon. Een trip naar het Kruger Park is onbetwist een van de hoogtepunten van deze reis. Twee overnachtingen in een lodge in het Krugerpark.

Afstand: 495 km || Reistijd: ongeveer 6,5 uur

Dag 03: Kruger Nationaal Park

Op zoek naar het vele wild in het wereldberoemde Krugerpark!

Dag 04: Kruger Nationaal Park – Swaziland
’s Ochtends kunt u nog een laatste safari door het Krugerpark maken. Daarna rijdt u naar de grens,waar u oversteekt, naar het onafhankelijke koninkrijkje Swaziland. Deze kleine, door land ingesloten natie heeft een rijk historisch en cultureel erfgoed. Swaziland omvat een divers scala van ecosystemen - torenhoge bergen en laaggelegen savanne, dichtbegroeide regenwouden en groene rivierdalen. Hoogtepunten in dit relaxte land zijn de adembenemende 'Hemelse Vallei', de ambachtelijke oase van de Malkerns Vallei en de Hlane Royal Nationaal Park, beroemd om zijn witte neushoorns, antilopen en leeuwen. Overnachting in een lodge of hotel in Swaziland.

Afstand: 330 km || Reistijd: ongeveer 5,5 uur; afhankelijk van grensovergang

Dag 05: Swaziland – St. Lucia
Na het ontbijt rijdt u via het zuiden van Swaziland weer terug naar Zuid Afrika, naar de provincie KwaZulu-Natal. De provincie KwaZulu-Natal is beroemd om haar Zulu-stammen en relatief kleine natuurreservaten. Hluhluwe, dat vooral bekend is vanwege de witte neushoorn, is er daar één van. Jaren geleden is het park opgericht om de neushoorns welke met uitsterven bedreigd waren, te beschermen. Vandaag de dag vindt u hier ook veel andere wilde dieren zoals buffels, olifanten, cheeta’s en giraffen. U verblijft twee nachten in een hotel in St. Lucia.

Afstand: 350 km || Reistijd: ongeveer 5 uur; afhankelijk van grensovergang

Dag 06: St Lucia

Vandaag kunt u een game drive maken in het Hluhluwe/Umfolozi Game Reserve. U kunt hier met uw eigen auto rijden maar ook kiezen voor een halve dag of volle dagexcursie per open 4x4 voertuig onder begeleiding van een ranger. U kunt ook op eigen gelegenheid de kust verkennen door middel van een boottocht in het iSimangaliso Wetland Park. Dit is een uniek park, welke op de Unesco werelderfgoedlijst staat, waar u kunt genieten van lagunes, hoge duinen, nijlpaarden en in het seizoen; de machtige walvissen.

Dag 07: St. Lucia – Uhmlanga Rocks
Met haar prachtige stranden, een levendig uitgaanscentrum en een rijk cultureel verleden, is Durban kwaZulu Natal’s toeristische trekpleister. Zwemmen en surfen staan hier hoog aangeschreven en met een subtropisch klimaat is hier het water het hele jaar door aangenaam warm. Net ten noorden van Durban ligt het vakantieplaatsje Umhlanga Rocks, wat met name bekend staat om haar mooie stranden. Overnachting in een hotel of guesthouse.

Afstand: 225 km || Reistijd: ongeveer 3 uur

Dag 08: Uhmlanga Rocks – Ladysmith
KwaZulu Natal is doordrenkt van geschiedenis en letterlijk bezaaid met slagvelden uit de strijd van de Zulu Burgeroorlogen, hun confrontaties met de (van oorsprong Nederlandse) Boeren en de Britten en de twee oorlogen die deze Zuid-Afrikaanse witte ‘stammen’ vochten tegen elkaar. De meest bekende en vaak bezochte slagvelden zijn die waar de legendarische gevechten van Isandlwana en Rorke's Drift (op dezelfde dag!) plaats vonden, waarmee de Zulu’s voor altijd respect afdwongen als een grootse krijgers. Niet ver van deze slagvelden is het beroemde Anglo-Boerenoorlog gebied van Spioenkop en Colenso. Het Beleg van Ladysmith trok bekende staatsmannen als Winston Churchill, Louis Botha en Mohandas Gandhi naar ditzelfde gebied. Ladysmith ligt aan de voet van de Drakensbergen. Overnachting in een hotel of guesthouse.

Afstand: 265 km || Reistijd: ongeveer 3 uur

Dag 09: Ladysmith – Golden Gate Nationaal Park
Grasvlaktes die zich uitstrekken van horizon tot horizon, bezaaid met afgeplatte heuvels maken van de oostelijke Vrijstaat een plaats van miskende schoonheid. Het Golden Gate Nationaal Park met zijn dramatische rotsformaties is een hoogtepunt op deze route, waar u 2 nachten zult verblijven.

Afstand: 160 km || Reistijd: ongeveer 2,5 uur

Dag 10: Golden Gate Nationaal Park

Dit is een van de mooiste natuurparken van Zuid-Afrika, gelegen aan de voet van het Maluti gebergte. De naam is ontleend aan de ‘gouden’ kleur van de zandstenen bergkliffen wanneer de zon er op schijnt. Het wild en de vogels in dit nationale park komen alleen in deze regio voor. Tochten door dit natuurgebied kunnen per auto of te voet gedaan worden.
Een van de bekendste ‘hiking’ tochten is de Rhebok Hiking Trail; een wandelroute van 2 dagen die via valleien, ravijnen en bergstromen naar de toppen van de Maluti bergen leidt.

Dag 11 - 12: Golden Gate Nationaal Park - Lesotho

Lesotho is een van 's werelds hoogst gelegen naties en, met het laagste punt in het land op 1400 meter boven de zeespiegel, is het niet verrassend dat het als bijnaam 'het koninkrijk in de hemel' heeft. Pony-trekking door de hooglanden is een populaire manier om Lesotho’s opvallende natuurlijke schoonheid te ervaren. U kunt ter plekke ponytreks boeken. U verblijft 2 nachten in Lesotho.

Afstand: 270 km || Reistijd: ongeveer 4 uur; afhankelijke van grensovergang

Dag 13: Lesotho – Cradock

De Oost-Kaap staat van oorsprong bekend om zijn geschiedenis en zijn stranden maar meer recent zijn daar ook de uitstekende mogelijkheden om (malariavrij!) wild te zien. Het historische Cradock ligt in een prachtige omgeving met talrijke rotsschilderingen. Vanuit Cradock loopt een secundaire weg naar Stormbergen, waar een groot aantal vindplaatsen van rotstekeningen is. Een bezoek brengen aan het Mountain Zebra National Park is zeker de moeite waard. Dit park ligt ongeveer 12 km van Cradock. In het park heeft u prachtige uitzichten over de uitgestrekte Karoo. U verblijft een nacht in de omgeving van Cradock.

Afstand: 390 km || Reistijd: ongeveer 6,5 uur; afhankelijk van grensovergang

Dag 14: Cradock - Kirkwood

Op slechts 1,5 rijden van Port Elizabeth ligt het plaatsje Kirkwood. Kirkwood is een prima uitvalsbasis voor een bezoek aan het Addo Elephant Park, Daniel Cheetah Breeding Farm en de prachtige Valley of Desolation. Twee overnachtingen een lodge of hotel.

Afstand: 285 km || Reistijd: ongeveer 4 uur

Dag 15: Addo Nationaal Park

U vertrekt vroeg in de ochtend voor een rit naar het Addo Elephant park, dat ongeveer 50km voor de kust ligt en ooit opgericht is ter bescherming van de uitstervende Kaapse olifant. De naam zegt het al, dit is dé plek van het land om olifanten te spotten.

Dag 16: Kirkwood – Knysna

Vroeg op voor een prachtige rit langs de bekende Tuinenroute. U passeert het Tsitsikamma Nationaal Park, waar u heerlijk kunt wandelen in het regenwoud dat hier aan de kust ligt. Maak een stop bij het uitkijkpunt in Knysna, waar u uitzicht heeft over de Knysna Heads. U verblijft één nacht in Knysna.

Afstand: 300 km || Reistijd: ongeveer 4 uur

Dag 17: Knysna - Hermanus

Vandaag rijdt u verder over de Tuinenroute via George en Mosselbaai naar Hermanus. In het walvisseizoen (juli t/m november) liggen de walvissen hier heel dicht voor de kust, werkelijk spectaculair! Ook in de andere maanden is Hermanus een leuk stadje om te bezoeken. U verblijft één nacht in Hermanus.

Afstand: 420 km || Reistijd: ongeveer 5,5 uur

Dag 18: Hermanus - Kaapstad

Via een prachtige kustroute rijdt u naar Kaapstad. Kaapstad is een van 's werelds mooiste steden en een top internationale bestemming. Grote aantallen toeristen trekken massaal naar Kaapstad om deze unieke stad te bewonderen: zijn fascinerende geschiedenis, interessante cultuur, natuurlijke schoonheid, bekroonde wijnen en relaxte levensstijl biedt voor ieder iets unieks. Of u nu alle toeristische hoogtepunten wilt bezoeken, of gewoon op het strand wilt liggen om te genieten van het leven, Kaapstad zal zeker voldoen aan al uw wensen. U verblijft 3 nachten in Kaapstad.

Afstand: 160 km || Reistijd: ongeveer 2,5 uur

Dag 19 Kaapstad

U heeft vandaag de dag vrij te besteden. Wat zeker de moeite waard is, is een bezoek aan het Kaaps Schiereiland, waarbij u onderweg bij Boulders Beach de pinguïnkolonie kunt bezoeken. Verderop ligt het vissersstadje Houtbaai, vanuit hier kunt u een leuke boottocht maken naar Seal Island, waar een enorme zeerobbenkolonie leeft. Onderweg is het genieten van de prachtige kust. Bij Kaap de Goede Hoop heeft u een spectaculair uitzicht op de Atlantische en Indische Oceaan. Op weg naar dit Nationale Park zult u bavianen tegenkomen, laat uw etenswaren dus buiten zicht.

Dag 20 Kaapstad

Vandaag een volle dag in de geweldige stad Kaapstad. Wanneer het onbewolkt is, is een bezoek aan de Tafelberg een must. Hier heeft u een prachtig uitzicht over de stad en Robbeneiland. De sportieveling kan de berg oplopen met een gids, maar u kunt ook via de kabelbaan omhoog. Bij het V & A Waterfront vindt u diverse winkels, restaurants en terrasjes. Wat niet mag ontbreken is een bezoek aan Robbeneiland, het eiland waar Nelson Mandela bijna 27 jaar gevangen heeft gezeten, en nu een symbool van vrijheid is.

Dag 21 Kaapstad

Vandaag uw laatste dag in Kaapstad. U kunt uw laatste souvenirs kopen bij V&A Waterfront of genieten van een drankje op één van de vele terrasjes die u hier vindt. U levert uw huurauto in op de luchthaven van Kaapstad voordat u vertrekt met uw terugvlucht naar Nederland.

Dag 22 Amsterdam

Aankomst in Amsterdam

Verzorging

Logies en ontbijt

We use cookies to improve your experience and to help us understand how you use our site. Please refer to our cookie notice and privacy policy for more information regarding cookies and other third-party tracking that may be enabled.